Quantcast

Νίκη με ανατροπή ο ΠΑΟΚ 2-1 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ από το πέναλτι γκολ του Μπαΐροβιτς, όμως με μια γκολάρα του Βιεϊρίνια και μια κεφαλιά του Μάτος γύρισε το ματς σε τρία λεπτά (2-1), πέρασε από την έδρα του Παναιτωλικού και συνέχισε το αήττητο σερί για τον τίτλο!

Ο Δικέφαλος, που παρουσίασε δύο πρόσωπα στο παιχνίδι του Αγρινίου, παρέμεινε αήττητος για 25η αγωνιστική (22 νίκες-3 ισοπαλίες) και συνεχίζει την πορεία του προς την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Από την άλλη ο Παναιτωλικός μένει πίσω στην διεκδίκηση της πεντάδας με τους 33 βαθμούς, παρά την πολύ καλή εμφάνιση κόντρα σε έναν τόσο δυνατό αντίπαλο.

Στο πρώτο μέρος η ομάδα του Αγρινίου είχε στηθεί εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο, έκλεισε καλά τον άξονα και τους Ολιβέιρα, Μπίσεσβαρ, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μην μπορεί να κάνει κάθετο παιχνίδι και να βρεις διαδρόμους προς την εστία του Γιαννακόπουλου.

Οι παίκτες του Παναιτωλικού οδηγούσαν τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ να παίξουν από τα πλάγια, με την άμυνα των γηπεδούχων να διώχνει πανεύκολα σε κάθε φάση. Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο 45λεπτο έκλεισε με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να μην έχει ούτε μία τελική προς την εστία του Γιαννακόπουλου.

Αντίθετα οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν την καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος όταν στο 11' ο Μάρκος Πάουλο με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα πρώτα να σκάσει στο έδαφος και στη συνέχεια να πάει προς τη γωνία, αναγκάζοντας τον Πασχαλάκη σε μια εντυπωσιακή επέμβαση.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι με σκοπό να βάλει ένα γκολ. Πίεσε περισσότερο και βρήκε φάσεις σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο. Στο 50', μάλιστα, σκόραρε με τον Ακπόμ, γκολ το οποίο ακυρώθηκε σωστά ως φάουλ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ντίας ανατράπηκε από τον Κρέσπο με τον Τσαμούρη να δείχνει την άσπρη βούλα και τον Μπαϊροβιτς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι να νικά τον Πασχαλάκη και ν΄ανοίγει το σκορ για την ομάδα του.

 Ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς τον Σφιντέρφσκι αντί του Λημνιού για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και να ψάξει την ανατροπή. Αυτή ήρθε μέσα σε τρία λεπτά χάρη στην ποιότητα του Βιεϊρίνια. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ έχει πάρει από το χέρι την ομάδα του και την οδηγεί στον τίτλο.

Ο Πορτογάλος στο 64' πέτυχε ένα ασύλληπτο γκολ με το οποίο ισοφάρισε. Από σαράντα μέτρα είδε τη μπάλα να στρώνεται μπροστά του και επιχείρησε ένα σουτ με το δεξί, το οποίο κατέληξε στην δεξιά γωνία της εστίας του Γιαννακόπουλου που δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην απόλυτη ανατροπή. Μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Μπίσεσβαρ από τα δεξιά ο Μάτος πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και νίκησε τον Γιαννακόπουλο για το 2-1 του ΠΑΟΚ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Μαλής, Μάρκος Πάουλο (81' Γκούγκα), Μιχάι, Μάζουρεκ, Αμαράλ, Τσιγγάρας (69' Λουσέρο), Μπαϊροβιτς, Μαρινάκης, Μανά, Ντίας (74' Τσοκάνης).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιειρίνια, Ολιβέιρα (77' Μίσιτς), Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (87' Ενρίκε), Λημνιός (60' Σφιντέρφσκι), Ακπόμ.