Quantcast

Ο Κούμαν ανακοίνωσε πως έχει δώσει λίστα για μεταγραφές κι αποχωρήσεις

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Ρόναλντ Κούμαν αποκάλυψε την Τρίτη (5/1) πως έχει ήδη κάνει μία λίστα από παίκτες που θέλει να αποκτηθούν τον Ιανουάριο, αλλά κι εκείνους που θέλει να αποχωρήσουν, αν και παραδέχθηκε πως η περιορισμένων δυνατοτήτων οικονομική κατάσταση των «μπλαουγκράνα», δεν του αφήνουν πολλά περιθώρια για όσα επιθυμεί.

Την ώρα που ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Ζινεντίν Ζιντάν επαναλαμβάνει διαρκώς πως η ομάδα που έχει στα χέρια του είναι «η καλύτερη» και δεν χρειάζεται προσθαφαιρέσεις στο δυναμικό της, ο Κούμαν ξεκαθάρισε πως θα ήθελε νέο «αίμα» για να βοηθήσει την ομάδα του να βελτιώσει τη χειρότερη θέση της στη LaLiga μετά την περίοδο 1987/88.

«Κάθε προπονητής κοιτάζει πάντα τον Ιανουάριο την ευκαιρία να βελτιώσει την ομάδα του και το ίδιο θέλω να κάνω κι εγώ» τόνισε ο Ολλανδός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει του αυριανού (Τετάρτη 6/1) αγώνα με την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

«Έχω καταλήξει σε ένα πλάνο με τους παίκτες που θα μπορούσαν να φύγουν και με τους παίκτες που θα με ενδιέφεραν να αποκτηθούν. Αλλά εξαρτάται από το κλαμπ».

Η Μπαρτσελόνα πάντως δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα ως προς τη μεταγραφική ενίσχυση που ζητάει ο Κούμαν, καθώς η πανδημία του κορονοϊού έχει «χτυπήσει» πολύ άσχημα τα οικονομικά του κλαμπ, οδηγώντας στην πρόσφατη απόφαση να καθυστερήσει την αποπληρωμή της δόσης Ιανουαρίου προς τους παίκτες.

Ο Κάρλες Αλένια είναι ο πρώτος παίκτης που δεν υπολογίζεται από τον Κούμαν, με τον Ολλανδό να επιβεβαιώνει πως του έχει δοθεί άδεια να βρει μία νέα ομάδα για να συνεχίσει ως δανεικός, την ώρα που τα ισπανικά ΜΜΕ, έκανα λόγο για συμφωνία του νεαρού μέσου με τη Χετάφε.