Quantcast

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς βγάζει την Τσέλσι «στο σφυρί» - Πόσα ζητά για την πώληση της ομάδας

«Πωλητήριο» στην Τσέλσι φέρεται να βάζει ο Ρώσος μεγιστάνας.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, που από το Σάββατο έχει παραχωρήσει στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Chelsea’s charitable Foundation» τη διαχείριση της Τσέλσι, προτίθεται να πουλήσει τον αγγλικό σύλλογο.

Ήδη ο Ελβετός μεγιστάνας, Χάνσγιοργκ Βις, όπως δήλωσε στην ελβετική εφημερίδα «Blick», σκέφτεται την αγορά της ομάδας του Λονδίνου.

«Εγώ και άλλοι τρεις άνθρωποι λάβαμε μια πρόταση την Τρίτη να αγοράσουμε την Τσέλσι από τον Αμπράμοβιτς. Πρέπει να περιμένω τέσσερις με πέντε μέρες τώρα. Ο Αμπράμοβιτς αυτή τη στιγμή ζητάει πάρα πολλά. Ξέρεις, η Τσέλσι του χρωστάει 2 δισεκατομμύρια λίρες. Αλλά η Τσέλσι δεν έχει χρήματα. Ακόμα δε γνωρίζουμε την ακριβή τιμή πώλησης», είπε ο Ελβετός.

Όπως μεταφέρει η Daily Telegraph, ο  Ρομάν Αμπράμοβιτς ζητά περίπου 4 δισεκατομμύρια λίρες για την πώληση της Τσέλσι.

Ο Τζόνσον αρνείται να σχολιάσει εάν θα επιβληθούν κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αρνήθηκε σήμερα να σχολιάσει εάν θα επιβληθούν κυρώσεις στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, αλλά είπε ότι η «μέγγενη» σφίγγει τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω από τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

 «Δεν ενδείκνυται να σχολιάσω μεμονωμένες περιπτώσεις σε αυτό το στάδιο», είπε ο Μπόρις Τζόνσον στο κοινοβούλιο, όταν ρωτήθηκε από τον ηγέτη των Εργατικών, Κερ Στάρμερ, γιατί ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, δεν αντιμετωπίζει κυρώσεις. «Αλλά μην έχετε καμία αμφιβολία ότι οι ενέργειες που έχουμε ήδη κάνει, έχουν αποτέλεσμα στη Μόσχα», πρόσθεσε. «Θα έχετε ακούσει τι είπε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών χθες το βράδυ, η "μέγγενη" σφίγγει το καθεστώς Πούτιν και θα συνεχίσει να σφίγγει», κατέληξε.