Quantcast

Ο Σπανούλης άφησε ανοιχτό παράθυρο επιστροφής του στην Εθνική - ΒΙΝΤΕΟ

Ανοιχτό το παράθυρο της επιστροφής του στην Εθνική Ελλάδας για το προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά, άφησε ο Βασίλης Σπανούλης σε δηλώσεις του στην EΡΤ, μετά τέλος του φιλικού αγώνα, Ολυμπιακός-Κολοσσός, στο πλαίσιο του προγράμματος "Monday Night Against Covid-19" της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ. 

«Θα δούμε, ναι (το αφήνω ανοιχτό), θα δούμε», απάντησε ο αρχηγός των Πειραιωτών σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με την επιστροφή του, με τον «Kill Bill» να μην αποκλείει την πιθανότητα να φορέσει και πάλι τη φανέλα με το εθνόσημο, πέντε χρόνια μετά το «αντίο» που είχε πει στην Εθνική Ομάδα. Το προολυμπιακό τουρνουά θα διεξαχθεί στον Καναδά το διάστημα 29/6 έως 4/7.

Ο «ερυθρόλευκος» γκαρντ μίλησε επίσης για την κίνηση του Ολυμπιακού με τα φιλικά φιλανθρωπικού χαρακτήρα: «Είναι σπουδαίο αυτό που γίνεται, αυτό που έκανε η ΚΑΕ Ολυμπιακός. Έγιναν και δωρεές σε νοσοκομεία. Όλοι να βοηθήσουμε για να ξεφύγουμε από την πανδημία. Μακάρι να περάσει αυτό και όλοι να βοηθήσουμε. Θα γίνουν και άλλα τέτοια παιχνίδια. Μακάρι να περάσει αυτό». 

Όσο για τη συνέχεια: «Έχουμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Έχουμε δύσκολα παιχνίδια. Η ομάδα πρέπει να πετύχει, πρέπει να περάσουμε στα πλέι οφ. Κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά».

Τι είπαν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι για το κοινωνικό εγχείρημα του Ολυμπιακού και την πορεία του στην Ευρωλίγκα 

Η πρώτη αναμέτρηση του εγχειρήματος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, με την ονομασία «Monday Night Against Covid-19» ολοκληρώθηκε. Οι ιδιοκτήτες της ομάδας, Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος μίλησαν για αυτή την πρωτοβουλία, ενώ δεν παρέλειψαν να εκφράσουν την άποψή τους για την πορεία του Ολυμπιακού στη Euroleague. 

«Είναι μία σημαντική πρωτοβουλία, Φιλικοί αγώνες με φιλανθρωπικό χαρακτήρα. θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ΕΡΤ που είναι αρωγός στην προσπάθειά μας. Είναι μία ευκαιρία για να δει όλη η Ελλάδα την ομάδα σε ένα ελεύθερο κανάλι. 

Κάποιοι δεν την έχουν. Είμαστε χαρούμενοι που προσφέρουμε στην κοινωνία. Θα κάνει καλό και στην ομάδα. Είναι άλλο να παίζεις και να βλέπει ο κόσμος από την τηλεόραση. Έχει άλλη σοβαρότητα, χρειάζεται άλλη οργάνωση», επεσήμανε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος. 

Από την πλευρά του ο Γιώργος Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στα κρούσματα κορονοϊού που είχε τις προηγούμενες μέρες ο Ολυμπιακός. «Ήμασταν θύματα του κορονοϊού, τώρα όλοι οι παίκτες είναι καλά.  

Ό,τι και αν κάνεις, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζούμε, είναι λίγο. Ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμα. Αθλητισμός και κοινωνία είναι ένα». 

Όσο για τη φετινή σεζόν; Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος υπογράμμισε: «Καλά έχουμε πάει, εκτός από την ήττα στο ματς με τη Ζαλγκίρις. Η ομάδα είναι ανταγωνιστική. Ο στόχος για την οκτάδα είναι ρεαλιστικός. Δεν υπάρχουν θεατές στα γήπεδο, όλα τα αποτελέσματα είναι ανοικτά». 

«Πάμε καλά, είμαστε αισιόδοξοι», ήταν η ατάκα του αδερφού του. 

Φιλικό ξεμούδιασμα για τον Ολυμπιακό κόντρα στον Κολοσσό (95-73)

Το φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Κολοσσό Ρόδου είχε κοινωνικό χαρακτήρα. Όμως οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν σοβαροί και νίκησαν με 95-73 τους Ροδίτες, δείχνοντας θετικά δείγματα ενόψει τους εκτός έδρας παιχνιδιού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας την ερχόμενη Πέμπτη. 

Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν πρόβλημα μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν και προηγήθηκαν με 24-20. Από τη στιγμή που πάτησαν... γκάζι, έκαναν πιο εύκολα τα πράγματα. 

Αρχικά οι Πειραιώτες ανέβασαν σε διψήφια επίπεδα τη διαφορά στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου (34-22, 13') και στη συνέχεια διαχειρίστηκε το προβάδισμά τους και κατάφεραν να το αυξήσουν. 

Αξίζει να αναφέρουμε πως οι Πειραιώτες σούταραν με το εκπληκτικό 96% στα δίποντα, καθώς μέτρησαν συνολικά 27/28 σουτ δύο πόντων.

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 51-37, 72-56, 95-73.