Quantcast

Οι Μπουλς απέλυσαν από την τεχνική ηγεσία τον Τζιμ Μπόιλεν

Σε αναζήτηση νέου προπονητή βρίσκονται από σήμερα (14/8) οι Σικάγο Μπουλς. Η διοίκηση των «ταύρων» απέλυσε τον Τζιμ Μπόιλεν, παρά το γεγονός πως είχε συμβόλαιο για μία ακόμη σεζόν.

Ο 55χρονος είχε αναλάβει πρώτος προπονητής των Μπουλς το 2018, η οποία ήταν και η πρώτη στην καριέρα του ως head coach στο ΝΒΑ, ενώ διετέλεσε βασικός προπονητής από το 2007 έως το 2011 στο πανεπιστήμιο της Γιούτα. Tην τριετία 2015-18 εργάστηκε ως μέλος του τεχνικού τιμ στους «Ταύρους».

Όταν ο Αρτούρας Καρνισόβας ανέλαβε ως εκτελεστικός αντιπρόεδρος των Μπουλς, είχε λάβει διαβεβαιώσεις πως θα έχει το «ελεύθερο» να αποφασίζει για όσα αφορούν το αγωνιστικό μέρος της ομάδας. Η απογοητευτική σεζόν των Μπουλς και το αρνητικό ρεκόρ του Τζιμ Μπόιλεν είχαν ως αποτέλεσμα δριμεία κριτική προς το πρόσωπο του τελευταίου από τα αμερικανικά αθλητικά ΜΜΕ, με πολλούς αρθρογράφους να εκφράζουν την άποψη πως δεν θα έπρεπε να επιστρέψει για τη σεζόν 2020-21. Από την κριτική δεν γλίτωσε ούτε ο Καρνισόβας, καθώς στις αρχές Αυγούστου από τα αποδυτήρια των Μπουλς προέκυπτε η πρόθεση της διοίκησης να εξαντλήσει το συμβόλαιό του ο Τζιμ Μπόιλεν.

Εν τέλει, ο Λιθουανός παλαίμαχος, Αρτούρας Καρνισόβας, πήρε την απόφαση για λύση της συνεργασίας με τον 55χρονο τεχνικό και ήδη αναζητά τον διάδοχό του, ο οποίος θα πρέπει να συγκεντρώνει όλες αυτές τις ικανότητες που θα οδηγήσουν τους Σικάγο Μπουλς ξανά στην κορυφή του ΝΒΑ.