Quantcast

Οι «σφυρίχτρες» στα ευρωπαϊκά ματς των ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και Ολυμπιακού

Γνωστοί έγιναν οι διαιτητές για τις μεθαυριανές ευρωπαϊκές αναμετρήσεις των τεσσάρων ελληνικών ομάδων.

 

Στο Ελσίνσκι-ΠΑΟΚ (21/9, 19:45) για την πρεμιέρα των ομίλων του Conference League ορίστηκε ο συμπατριώτης του Ραζβάν Λουτσέσκου, Μάριαν Αλεξάντρου Μπάρμπου. Φέτος έχει σφυρίξει τρία ευρωπαϊκά παιχνίδια, ενώ δεν πρόκειται για Elite διαιτητή.

Ο 35χρονος Μπάρμπου θα έχει βοηθούς τους Ρουμάνους Μιχάι Μαρίκα και Ίμρε Λάζλο Μπούσι. Τέταρτος ρέφερι ορίστηκε ο Σεμπάστιαν Κολτέσκου. Στο VAR τοποθετήθηκε ο Κάταλιν Πόπε, ενώ AVAR ο Αντρέι Τσιβουλέτε.

Τον έμπειρο Άγγλο διαιτητή Γκρεγκ Πόουσον όρισε η UEFA στο παιχνίδι της πρεμιέρας των ομίλων του Europa League ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Βιγιαρεάλ στο ΟΑΚΑ (21/9, 19:45).

Αρκετές φορές έχει βρεθεί στον δρόμο ελληνικών ομάδων και κυρίως του ΠΑΟΚ, στο αξέχαστο παιχνίδι με τον Άγιαξ το καλοκαίρι του 2019, όπου άφησε τους ασπρόμαυρους με πολλά παράπονα. Ακόμα είχε οριστεί στο Ομόνοια-ΠΑΟΚ, ενώ στα περσινά πλέι οφ βρέθηκε στη Λεωφόρο για το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-1.

Βοηθοί του είναι οι συμπατριώτες του, Σιμόν Μπένετ, Λι Μπετς και 4ος ο Τζον Μπρουκς. Άγγλοι θα βρίσκονται και στο VAR, ο Ντάρεν Ίνγκλαντ με βοηθό τον Πίτερ Μπανκς.

Στον αγώνα Μπράιτον-ΑΕΚ (21/9, 22:00) για την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League θα σφυρίξει ο Εσθονός Κρίστο Τόβερ.

Ο 42χρονος ρέφερι, που είναι πρώτης κατηγορίας, πέρυσι είχε διαιτητεύσει το Ολυμπιακός-Φράιμπουργκ 1-1 για το  Europa League, ενώ έχει περάσει και από αγώνα της Super League 1. Συγκεκριμένα, είχε διαιτητεύσει το Παναθηναϊκός-Άρης 1-2 για τα πλέι οφ του 2021.

Βοηθοί του είναι οι συμπατριώτες του, Σίλβερ Κόιβ και Στεν Κλάασεν, ενώ 4ος ορίστηκε ο Γιόνας Γιαάνοβιτς. Στο VAR θα είναι ο Ισπανός Χουάν Μαρτίνεθ Μουνουέρα, με βοηθό τον Ολλανδό Πολ Φαν Μπέκελ.

Τέλος, τον 36χρονο Άλαρντ Λίντουτ, από την πρώτη κατηγορία, όρισε η UEFA για την πρεμιέρα του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League απέναντι στη Φράιμπουργκ (21/9, 22:00).

Ο Ολλανδός ρέφερι βρίσκεται για πρώτη φορά στον δρόμο ελληνικής ομάδας σε συλλογικό επίπεδο, ενώ το καλοκαίρι σφύριξε μόνο ένα διεθνές ματς, το Άιντραχτ-Λέφσκι 2-0.

Βοηθοί του Λίντουτ, ο οποίος ανήκει στην πρώτη κατηγορία της UEFA, θα είναι οι Ρότζιερ Χόνιγκ, Πάτρικ Ίνια, 4ος ο Άλεξ Μπος και στο VAR οι Κλέι Ρούπερτι (με αρκετές παρουσίες στο ελληνικό πρωτάθλημα), Έρβιν Μπλανκ.