Quantcast

Παναθηναϊκός: «Θέλουμε πολύ να πάμε στην κορυφή της Ευρώπης» - Η συνέντευξη Τύπου Αταμάν, Λεσόρ για τον τελικό του Final Four με τη Ρεάλ

Για το τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός στον τελικό της Euroleague απέναντι στη Ρεάλ (26/5, 21:00) και το πώς περιμένει το παιχνίδι μίλησε ο Εργκίν Αταμάν στη συνέντευξη Τύπου για το τελευταίο μεγάλο παιχνίδι της σεζόν που βγάζει τον πρωταθλητή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής των πράσινων:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μετά από χρόνια ο Παναθηναϊκός θα παίξει στον τελικό. Προσωπικά, είμαι χαρούμενος που ύστερα από μια σεζόν εκτός, πέρυσι, θα βρω ξανά τη Ρεάλ στον τελικό. Συγχαρητήρια στη Ρεάλ, είναι σπουδαία ομάδα. Όμως, πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Περιμένω ένα εξαιρετικό παιχνίδι».

Για τη σύνδεση με τον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Είμαι πολύ χαρούμενος για όλη την Αθήνα και τον κόσμο του Παναθηναϊκού που μας πίστεψε όλη τη σεζόν και τώρα απολαμβάνει αυτή την ατμόσφαιρα. Χθες η ατμόσφαιρα ήταν τρομερή. Μας αρέσει στην ομάδα αυτή η στήριξη. Όλοι λέμε πως πρέπει να το απολαύσουμε, αυτό πρέπει να κάνουμε στον τελικό και θα δούμε το αποτέλεσμα. Χαίρομαι που ο κόσμος σέβεται εμένα και τους παίκτες μου».

Για το ματς που κέρδισε ο Παναθηναϊκός στη Μαδρίτη στην κανονική περίοδο: «Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε εκείνο το ματς, ήταν μετά τη διακοπή των Εθνικών Ομάδων. Για εμάς είναι σημαντικές όλες οι μεγάλες νίκες που κάναμε, απέναντι σε μεγάλες ομάδες, σε κρίσιμα παιχνίδια, όπως σε αυτά με την Μακάμπι. Η Ρεάλ είναι εξαιρετική ομάδα. Αύριο όλα θα είναι διαφορετικά. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε κάτι με τον τελικό».

Για την πρόβλεψη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τελικό Παναθηναϊκό - Ρεάλ και buzzer beater Σλούκα: «Το ελπίζω, φυσικά. Το ελπίζω. Μέχρι στιγμής έχουν βγει όλες οι προβλέψεις του προέδρου αληθινές, όπως και όλα τα όνειρα του κόσμου. Παίζουμε για την νίκη. Πιστεύω πως και ο Παναθηναϊκός και η Ρεάλ έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και δικαίως βρίσκονται στον τελικό. Νιώθουμε περήφανοι».

Για το γεγονός πως οι τελικοί κρίνονται στις λεπτομέρειες: «Μάλλον βαρεθήκατε χθες με αυτά που είδατε. Θα συμφωνήσω με τον Ματέο να παίξoυμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο (σ.σ. γέλια). Σίγουρα, δίνει ενθουσιασμό όταν κρίνεται το ματς στο τέλος. Όμως, χθες ήμουν πιο άνετος στα τελευταία τέσσερα λεπτά. Ελπίζω να κερδίσουμε έτσι, το ίδιο θα ήθελε και ο Ματέο. Ξέρω ότι για εσάς είναι ενθουσιαστικό να κρίνεται ένα ματς στο τέλος, αλλά όχι και για εμάς».

Για το πότε κατάλαβε πως η ομάδα του μπορεί να γίνει πρωταθλήτρια: «Θα είμαι ειλικρινής, ήταν το ματς με τη Ρεάλ. Όταν τους νικήσαμε στην έδρα τους, για πρώτη φορά φέτος, πήραμε αυτοπεποίθηση. Καταλάβαμε τι μπορούμε να κάνουμε, σκεφτήκαμε το Final Four. Ο Παναθηναϊκός είναι από τις πιο πετυχημένες ομάδες στην Ευρώπη, όμως φέτος κάναμε ρεκόρ σε εκτός έδρας νίκες και αυτό μας έδωσε αυτοπεποίθηση».

Και σχολίασε για το πιθανό back-to-back που μπορεί να κάνει ο Τσους Ματέο με τη Ρεάλ: «Να σας πω κάτι αστείο… Ο Ματέο θέλει να πάρει το back-to-back, αλλά δεν θέλω να του το δώσω. Είμαι ο τελευταίος που το έχει πετύχει, αυτό θα είναι κίνητρο για εμένα».

Για το ότι είναι ο πρώτος Τούρκος προπονητής σε ξένη ομάδα στον τελικό: «Είμαι για έκτη φορά σε Final Four, είναι πολύ σημαντικό αυτό. Είμαι πολύ περήφανος. Πολλοί Τούρκοι οπαδοί υποστηρίζουν την ομάδα τους. Υπήρχαν προσδοκίες από τους Τούρκους δημοσιογράφους για τη Φενέρ, όμως εγώ θα είμαι ο μόνος Τούρκος στον τελικό. Με έχουν στηρίξει οι Τούρκοι πολίτες, από χθες λαμβάνω εκατοντάδες μηνύματα υποστήριξης από φίλους της Εφές, της Φενέρ, της Γαλατάσαραϊ. Να ευχηθώ καλή τύχη στη Γαλατασαράι για τη συνέχεια της σεζόν.

Από την αρχή με πίστεψαν οι φίλοι του Παναθηναϊκού. Είχα πολλές επιτυχίες πριν έρθω εδώ και προσπαθώ να περάσω αυτή τη γνώση στον Παναθηναϊκό. Δεν σκεφτόμαστε την υποδοχή στην Αθήνα τώρα, αλλά θέλουμε τον τίτλο».

Λεσόρ: «Θέλουμε πολύ να πάμε στην κορυφή της Ευρώπης»

Eνθουσιασμένος και ανυπόμονος είναι ο Ματίας Λεσόρ για τον αυριανό μεγάλο τελικό της Euroleague κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης (26/5, 21:00).

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου για τον τελικό, ο Γάλλος σέντερ του Παναθηναϊκού δήλωσε:

«Είμαστε ευγνώμονες που βρισκόμαστε εδώ. Δεν θα είναι εύκολο. Απέχουμε ένα ματς από τον τίτλο. Η Ρεάλ κάνει τρομερή χρονιά, θα είναι πρόκληση για εμάς. Πλέον βρισκόμαστε στο τελευταίο βήμα, για να πάμε στην κορυφή της Ευρώπης. Το θέλουμε πολύ».

Για τη σπουδαία εμφάνιση του στη regular season και το ματσάρισμα με τον Ταβάρες:  «Είναι μεγάλη πρόκληση για εμένα να αντιμετωπίσω παίκτες σαν τον Ταβάρες, που ήταν για χρόνια ο κορυφαίος αμυντικός της λίγκας. Είμαι ενθουσιασμένος που θα τον αντιμετωπίσω. Όμως, δεν είναι 1vs1, είναι ένα Ρεάλ - Παναθηναϊκός. Δεν μπορώ να υποσχεθώ πως θα βάλω 20 πόντους και θα πάρω 10 ριμπάουντ. Υπόσχομαι, όμως, ότι θα τα δώσω όλα για να βοηθήσω την ομάδα μου και να κερδίσουμε».

Για τον αμοιβαίο σεβασμό με τον Ταβάρες: «Σεβόμαστε ο ένας τον άλλον. Ο καθένας έχει την άποψή του. Είπε πως με θεωρεί τον καλύτερο σέντερ της Ευρώπης, χαίρομαι που το ακούω. Όμως, αύριο η μάχη δεν θα είναι μεταξύ μας, αλλά μεταξύ των ομάδων. Κατά τη διάρκεια του ματς θα έχουμε μια μάχη στο παρκέ. Μετά θα συνεχίσουμε να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον, όσο το κάνουμε».

Με πληροφορίες από filathlos.gr