Quantcast

Παπανικολάου: «Σεβόμαστε την Ρεάλ, αλλά δεν έχουμε κανένα λόγο να φοβηθούμε»

Ο Κώστας Παπανικολάου τόνισε πως εκείνος και οι συμπαίκτες του θέλουν να δώσουν χαρά στον κόσμο της ομάδας, κατακτώντας την Euroleague.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου, σέβεται σε μεγάλο βαθμό τη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του δεν έχουν κανένα λόγο να φοβηθούν τους «μερένχες», όπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου για το Final 4 του Βερολίνου.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι μία εβδομάδα για μπάσκετ και πρέπει όλοι να εστιάσουμε σε αυτό. Είναι σπουδαίο που είμαστε εδώ, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε ό,τι όλη τη σεζόν, ακολουθώντας το πλάνο του προπονητή. Θέλουμε να το απολαύσουμε και να δούμε πού θα μας οδηγήσει».

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν είναι το φαβορί και αυτό ίσως αφαιρέσει κάποια πίεση: «Πάντα υπάρχει πίεση όταν πας σε ένα Final 4. Όταν φτάνεις τόσο κοντά στο τρόπαιο είναι λογικό να θες να γίνεις η ομάδα που θα το πάρει. Τα ΜΜΕ συνήθως λένε ποιος είναι το φαβορί ή όχι. Θεωρώ πως όλες οι ομάδες έχουν ίσες πιθανότητες, θα εξαρτηθεί από το ποια ομάδα είναι σε καλύτερη μέρα, στις λεπτομέρειες και στην τύχη που θα παίξει ρόλο. Ό,τι έγινε στο παρελθόν ανήκει εκεί, πρέπει να κοιτάμε μόνο σε αυτό που έρχεται μπροστά. Θέλουμε να κάνουμε τους φιλάθλους μας χαρούμενους, για αυτό παλεύουμε όλη τη σεζόν. Και το μόνο σίγουρο είναι πως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα καταφέρουμε».

Για τον ημιτελικό κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης:«Πιστεύω πως πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας. Παίζουμε με τη Ρεάλ, που βάσει αποτελεσμάτων είναι η καλύτερη ομάδα φέτος, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι ανίκητοι. Σεβόμαστε τη Ρεάλ, τους παίκτες και τον προπονητή τους, αλλά όταν πρεσβεύουμε το μπάσκετ μας δεν έχουμε κανέναν λόγο να φοβόμαστε κάποιον. Πριν τα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα κάναμε τις καλύτερες προπονήσεις της σεζόν, μπορώ να πω το ίδιο και για την προετοιμασία εν όψει Ρεάλ. Όλοι είναι έτοιμοι να δώσουν το 100% ,αυτή τη νοοτροπία πρέπει να έχουμε».

Για το γεγονός πως βρίσκονται δύο ελληνικές ομάδες στο Final Four, με δύο Έλληνες αρχηγούς: «Είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ να έχει δύο ελληνικές ομάδες στο Final 4. Είναι καλό για τον ελληνικό αθλητισμό και τα νέα παιδιά. Είχαμε παίξει με τον Σλούκα το 2017, όταν ήταν στη Φενέρ, ήταν ένας οδυνηρός τελικός. Ο καθένας θα παλέψει για την ομάδα του. Θέλουμε να το απολαύσουμε, αυτή είναι η ομορφιά».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ