Quantcast

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας, εξαιτίας ναζιστικού σχολίου

Σάλο προκάλεσε ένα ναζιστικό σχόλιο που έκανε ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Φριτζ Κέλερ.

Ο ίδιος είχε συγκρίνει πρόσφατα έναν συνεργάτη του με έναν αδίστακτο δικαστή της ναζιστικής κατοχής.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Κέλερ να οδηγηθεί σε απολογία την περασμένη εβδομάδα, ενώ την Τρίτη (11/5) έθεσε την παραίτησή του στην διάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου.

«Ο πρόεδρος Κέλερ με δική του απόφαση αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου μετά το τέλος της εκδίκασης της υπόθεσης που αναμένεται στις 17 Μαΐου», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση.

Ο Κέλερ βρέθηκε στη θέση αυτή όταν σύγκρινε τον αντιπρόεδρο της ομοσπονδίας, Ράινερ Κοχ, με τον δικαστή των Ναζί Ρόλαντ Φράισλερ, ο οποίος θεωρείται από τους υπεύθυνους του Ολοκαυτώματος, καθώς οδήγησε στον θάνατο 2.600 εχθρούς του Χίτλερ.

Ο Κέλερ ζήτησε συγγνώμη στη διάρκεια συμβουλίου της ομοσπονδίας, το οποίο έγινε στις 23 Απριλίου. Ωστόσο, ο ίδιος κλήθηκε κανονικά σε απολογία.

Μέσα στις επόμενες μέρες ο Κέλερ θα βρεθεί ενώπιον του αθλητικού δικαστή για να καταθέσει και στη συνέχεια, όπως ο ίδιος δήλωσε, πρόθεσή του είναι να παραιτηθεί από τη θέση του.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως ο Κέλερ πήρε τη θέση του προέδρου το 2019, έπειτα από την παραίτηση του Ρέινχαρντ Γκρίντελ που κατηγορήθηκε για δωροδοκία από Ουκρανό επιχειρηματία.

Ωστόσο, εκτός από τον Κέλερ, εκτός συμβουλίου αναμένεται να βρεθεί και ο Γενικός Γραμματέας Φρίντριχ Κούρτιους. Τη θέση του Κέλερ αναμένεται να πάρει ο Κοχ, αλλά μετά τις εκλογές του 2022 δεν θα είναι ξανά υποψήφιος.