Quantcast

Αίσιο τέλος στην υπόθεση της Πένγκ Σουάι: Επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, επικοινώνησε μέσω βινετοκλήσης με την Πενγκ Σουάι, όπως ενημέρωσε το απόγευμα της Κυριακής η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η Κινέζα τενίστρια τόνισε στη διάρκεια της συνομιλίας που είχαν ότι είναι ασφαλής και καλά στην υγεία της, ωστόσο, ζήτησε να σεβαστούν την προσωπική της ζωή.

Στις αρχές Νοεμβρίου η Πενγκ Σουάι κατήγγειλε μέσω του διαδικτύου ότι το 2018 είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον πρώην αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης, Ζανγκ Γκαολί.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο της Πενγκ σε ένα τουρνουά στο Πεκίνο νωρίτερα την Κυριακή δεν είχαν μειώσει τις διεθνείς ανησυχίες που υπήρχαν για τη ζωή της, καθώς τα βίντεο προήλθαν από μέσα που πρόσκεινται στην κυβέρνηση της Κίνας.

Ο πρόεδρος της WTA είχε δηλώσει πως τα βίντεο δεν επαρκούν για να αποδείξουν ότι η Πενγκ είναι ελεύθερη και κινείται χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις και εξαναγκασμούς.

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας είχε καλέσει νωρίτερα σήμερα τις κινεζικές αρχές να επιτρέψουν στην Κινέζα τενίστρια να μιλήσει δημοσίως, για να αποσαφηνίσει τι της συνέβη και προειδοποίησε ότι σε διαφορετική περίπτωση το Πεκίνο μπορεί να υποστεί τις διπλωματικές συνέπειες.

Στις εκκλήσεις και τις αντιδράσεις για την απουσία της Πενγκ από την δημόσια ζωή είχε νωρίτερα τοποθετηθεί και το Wimbledon, αλλά και μεγάλοι αστέρες του διεθνούς τένις, όπως η Serena Williams, ο Frances Tiafoe και η Simona Halep.