Quantcast

Πέρασε στους «16» του τουρνουά στο Ακαπούλκο ο Τσιτσιπάς - ΒΙΝΤΕΟ

Αν και δυσκολεύτηκε ο  Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τελικά 2-0 σετ τον Λάσλο Τζέρε και προκρίθηκε στη φάση των «16» του Abierto Mexicano στο Ακαπούλκο.

Μπορεί να τα βρήκε… σκούρα, αλλά η δουλειά έγινε. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-0 σετ (7-6, 7-6) του Λάσλο Ντζέρε, «κλειδώνοντας» την παρουσία του στους «16» του τουρνουά στο Ακαπούλκο.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δυσκολεύτηκε και αγχώθηκε κόντρα στον Σέρβο, εξασφαλίζοντας ωστόσο το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο του Abierto Mexicano. O «Τσιτσιφάστ» ήταν πιο ψύχραιμος στις σημαντικότερες στιγμές των δύο σετ (τάι μπρέικ), «καθάρισε» μετά από 2 ώρες αγώνα και 13 λεπτά και στον επόμενο γύρο θα παίξει με τον Αμερικανό Τζέι Τζέι Γουλφ που απέκλεισε τον Ιταλό Λορέντζο Σονέγκο με 3-6, 7-6 (7), 6-2.

 
Unmute
Remaining Time -0:00
 
Fullscreen

Η εμφάνισή του δεν έπεισε, όμως με την ποιότητά του κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ντζέρε και να βρεθεί στους «16», σ’ ένα ακόμη τουρνουά που είναι φαβορί για να πάει μακριά.

Όσον αφορά το ματς, στο πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς έσωσε συνολικά τρία set point του αντιπάλου του (άλλα τόσα έσωσε ο Ντζέρε) για να το πάρει τελικά, αφού γλίτωσε στο 5-4 με break και στο tie break από το 7-6 του Σέρβου.

Από εκεί και πέρα, στο δεύτερο βρήκε break με το «καλημέρα», αλλά στο σερβίς του για να κλείσει το ματς δέχτηκε break και έβαλε και πάλι δύσκολα στον εαυτό του, με τον Ντζέρε να μην παρατάει το ματς σε καμία στιγμή του. Το σετ οδηγήθηκε και πάλι στο tie break κι εκεί ο Τσιτσιπάς επικράτησε και έφτασε στην πρόκριση και μαζί τις 200 νίκες καριέρας. Ένα σπουδαίο επίτευγμα για τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα.

ΠΗΓΗ: filathlos.gr