Quantcast

«Περίπατο» με Άρσεναλ η Μάντσεστερ Σίτι

Το εξ΄ αναβολής ντέρμπι της 28ης αγωνιστικής της  Premier League ανέδειξε νικήτρια την Μάντσεστερ Σίτι με 3-0 επί της Άρσεναλ στο «Ετιχαντ».

Δύο γκολ σε καθοριστικά σημεία του ματς (45΄+1 και 51΄) από τους Στέρλινγκ και Ντε Μπράιν έκριναν ουσιαστικά  την δεύτερη αναμέτρηση μετά την επανέναρξη της σεζόν, που είχε διακοπεί από τον περασμένο Μάρτιο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Στο 90΄+1 ο Φόντεν διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Τα πρώτα (άσχημα) αποτελέσματα της πολύμηνης αγωνιστικής απραξίας έκαναν την εμφάνισή τους στην Άρσεναλ. Στα πρώτα 24 λεπτά του αγώνα η ομάδα του Λονδίνου αναγκάστηκε να κάνει δύο αλλαγές, καθώς στο 8΄ αποχώρησε ο Τσάκα και την θέση του πήρε ο Θεμπάγιος, ενώ πριν συμπληρωθεί το 25λεπτο, ο Μάρι παραχώρησε την θέση του στον Νταβίντ Λουίζ. Ο Βραζιλιάνος, μάλιστα, έμεινε στο γήπεδο μόλις 25 λεπτά, καθώς στο 49΄ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Νωρίτερα, στο 00-0 έμειναν, Αστον Βίλα και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο «Βίλα Παρκ». Οι φιλοξενούμενοι «φωνάζουν» δικαίως για την φάση λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ ο γκολκίπερ της Αστον Βίλα μπλόκαρε τη μπάλα, αλλά πέρασε ολόκληρος μαζί της την γραμμή του τέρματος, χωρίς να μετρήσει το γκολ. Ο διαιτητής, Μάικλ Όλιβερ, αγνόησε την ένδειξη "Γκολ" μέσω της υπηρεσίας "Goal Line Technology" και διέταξε να συνεχιστεί κανονικά το ματς, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών της Σέφιλντ.