Quantcast

«Πικρός» αποκλεισμός: Άρης-Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-1

Ο Άρης επιβλήθηκε με 2-1 της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και σε συνδυασμό με το 2-0 υπέρ της ομάδας του Ισραήλ στον πρώτο αγώνα αποκλείστηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League. 

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε τρομερή διάθεση, αλλά πλήρωσε το λάθος του Μπράμπετς κι ενώ οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν με δέκα παίκτες.

Η εικόνα του ματς

Ο Άρης μπήκε στο ματς με διάθεση να πιέσει και να απειλήσει. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έκανε την πρώτη της τελική στο 9’, με τον Πέρετζ να μπλοκάρει το σουτ του Ντουκουρέ.

Στη συνέχεια η Μακάμπι είχε δύο καλές στιγμές με τον Κούβας και τον Φαμπιάνο. Στο 19’ ο Ιτούρμπε δεν πρόλαβε μπαλιά του Γκρέι, ενώ ο Άρης είχε δοκάρι στο 25’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Πάλμα.

Δύο λεπτά αργότερα ο Γκρέι δεν κατάφερε να πιάσει το σουτ, χάνοντας νέα μεγάλη ευκαιρία. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε την κατοχή της μπάλας, κατάφερνε να έχει καλή κυκλοφορία, αλλά δεν σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο. Η Μακάμπι περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο με ξεκάθαρο αμυντικό προσανατολισμό.

Ο Άρης κέρδισε πέναλτι στο 55ο λεπτό, με τον Γκλάζερ να αντικρίζει την κόκκινη κάρτα, αν και αρχικά ο διαιτητής έδειξε την κόκκινη σε συμπαίκτη του Γκλάζερ, την οποία έπειτα πήρε πίσω. Ο Γκρέι ευστόχησε και έδωσε ελπίδες στην ομάδα του Μπούργος για μία μεγάλη ανατροπή.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν να πιέζουν και πάλι, προκειμένου να βρουν το δεύτερο γκολ. Ο Άρης είχε ευκαιρίες με τον Γέινι και τον Πάλμα, αλλά οι Ισραηλινοί ισοφάρισαν κόντρα στη ροή του αγώνα.

Στο 74’ οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύθηκαν το λάθος του Μπράμπετς. Ο Ζάχαβι βρέθηκε απέναντι από τον Κουέστα μετά από ωραία κάθετη του Κανιχόφσκι και νίκησε τον Ισπανό τερματοφύλακα.  

Ο Άρης βρήκε δεύτερο γκολ στο 81ο λεπτό. Ο Γκρέι βρήκε ωραία μέσα στην περιοχή τον Ντουκουρέ και ο τελευταίος με ωραίο τακουνάκι νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Οι γηπεδούχοι έχασαν δύο ακόμη ευκαιρίες στο 85’ και το 87’, αλλά οι παίκτες του Μπούργος δεν βρήκαν στόχο.

Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Οντουμπάγιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Νταμπό, Ντουκουρέ, Μαντσίνι (78' Ματέο Γκαρσία), Ιτούρμπε, Πάλμα, Γκρέι.

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Βλάνταν Ίβιτς): Πέρετς, Μπίτον, Γεϊνί, Σάμποριτ, Ζεράλδες, Χόζες, Γκλάζερ, Φαν Όβεριμ, Κανιχόβσκι, Κούβας (66' Γκολάσα), Γιοβάνοβιτς (66' Ζάχαβι).

πηγή: filathlos.gr