Quantcast

Πόλο- Euro Cup: Λύγισε στη Βουδαπέστη και αποκλείστηκε ο Πανιώνιος, 12-6 από τη Βάσας

Η ουγγρική ομάδα επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και, με τη νίκη της 12-6 στη ρεβάνς της Βουδαπέστης, ανέτρεψε εύκολα το εις βάρος της 9-8 της Νέας Σμύρνης και προκρίθηκε στον τελικό.

Στα ημιτελικά του Euro Cup σταμάτησε η εξαιρετική φετινή πορεία της ανδρικής ομάδας του Πανιωνίου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της υδατοσφαίρισης, καθώς η Βάσας αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για τους "κυανέρυθρους". Η ουγγρική ομάδα επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και, με τη νίκη της 12-6 στη ρεβάνς της Βουδαπέστης, ανέτρεψε εύκολα το εις βάρος της 9-8 της Νέας Σμύρνης και προκρίθηκε στον τελικό.

Η ομάδα του Κώστα Δήμου άντεξε όσο άντεξε η άμυνά της και ο τερματοφύλακας Κώστας Λιμαράκης. Με την πιεστική άμυνα των Μαγυάρων να μην αφήνει πολλά περιθώρια, το 1-1 των πρώτων έξι λεπτών μετατράπηκε σε 6-1 λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο, αφού η Βάσας βρήκε λύσεις, είτε στον παίκτη παραπάνω, είτε στα ίσια (παρότι ο Λιμάράκης απέκρουσε πέναλτι του Ερντελι). Οσο κι αν προσπάθησε στη συνέχεια ο Πανιώνιος, η διαφορά δεν έπεσε ποτέ κάτω από τα τέσσερα γκολ και το σπουδαίο φετινό ευρωπαϊκό "ταξίδι" των "κυανέρυθρων" (που ξεκίνησε από τον Α΄ προκριματικό γύρο του Champions League, τον Σεπτέμβριο) ολοκληρώθηκε, αφήνοντας ως παρακαταθήκη τις προκρίσεις επί παραδοσιακών δυνάμεων του ευρωπαϊκού πόλο (Μλάντοστ, Παρτιζάν) και τη μοναδική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι της ομάδας σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια.

Να σημειωθεί ότι, περίπου δύο λεπτά πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου, υπήρξε μεγάλη ένταση μεταξύ των παικτών, με τους διαιτητές να αποβάλουν με αντικατάσταση τον Αλέξανδρο Γούνα από τον Πανιώνιο και τον Ακος Κόναρικ από πλευράς Βάσας.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-1, 3-2, 3-2

ΒΑΣΑΣ (Σλόμπονταν Νίκιτς): Μίτροβιτς, Μπργκούλιαν, Ζερινβάρι, Ραντζέλοβιτς 2, Κόναρικ 1, Μέζεϊ, Σιμόν, Ναγκάεφ 3, Ερντελι, Μπάτορι 3, Μπέντο, Σελντμάγερ 3, Μίτσεϊ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Λιμαράκης, Κοπελιάδης 2, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης, Μπιτάτζε 1, Νταλάπας, Καλαϊτζής 1, Μουρατίδης 2, Παπάκος, Γούνας, Σπούνερ, Καπετανάκης, Αναγνώστου

*Αντίπαλος της Βάσας στον τελικό θα είναι η Σαβόνα, που πήρε δραματική πρόκριση επί της Τριέστε, στον ιταλικό "εμφύλιο". Μετά το ισόπαλο 9-9 του πρώτου αγώνα στην Τεργέστη, η ομάδα του Αλμπέρτο Αντζελίνι νίκησε απόψε με 13-12, χάρη σε γκολ του διεθνή τερματοφύλακα Τζιανμάρκο Νικόζια, δύο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη!