Quantcast

Πώς σώθηκαν οι 550.000 ευρώ της ΑΕΚ για τη δόση του Λιβάι Γκαρσία - Όλο το παρασκήνιο

Θύμα διεθνών απατεώνων έπεσε η ΑΕΚ και αν δεν προλάβαινε να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, θα έχανε 550.000 ευρώ. Χρήματα που προορίζονταν για την πληρωμή δόσης για την αγορά του Λιβάι Γκαρσία από τη Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ.

Και τελικά τα έσωσε στην Ουγγαρία, όπου μπλοκαρίστηκαν μετά από σχετική εντολή του εισαγγελέα πριν ολοκληρωθεί η μεταφορά τούς και δεν μπορέσει να υπάρξει επιστροφή.

Οι υπεύθυνοι της Ένωσης, μόλις διαπίστωσαν το πρόβλημα, ενημέρωσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και αυτοί εν συνεχεία «έκοψαν» τη μεταφορά τους στην Ουγγαρία.

Πλέον απομένουν να ολοκληρωθούν κάποιες απαραίτητες διαδικασίες για να μπορέσουν να επιστραφούν τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Πριν λίγες μέρες η ΠΑΕ έλαβε ένα email, το οποίο έγραφε πως η Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, από την οποία αποκτήθηκε ο Λιβάι Γκαρσία, επιθυμούσε να εισπράξει τη δεύτερη δόση για τη μεταγραφή, ύψους 550.000 ευρώ, σε διαφορετικό τραπεζικό λογαριασμό από εκείνον που είχε πληρωθεί η πρώτη δόση.

Οι ιθύνοντες της Ένωσης δεν επικοινώνησαν με τους Ισραηλινούς για να τσεκάρουν την αυθεντικότητα του ηλεκτρονικού μηνύματος. Απλώς μεταβίβασαν τα λεφτά στον νέο αριθμό λογαριασμού και δεν αντιλήφθηκαν πως έπεσαν θύματα απάτης!

Η πλεκτάνη έγινε αντιληπτή μόνο όταν η διοίκηση της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ επικοινώνησε με την Ένωση και ενημέρωσε πως δεν έλαβε τα λεφτά.

Τότε σήμανε συναγερμός στην κιτρινόμαυρη ΠΑΕ, η οποία κινητοποίησε τις αρμόδιες αρχές για να ανακτήσει το ποσό. Μετά από καταγγελία και εισαγγελική παρέμβαση, το έμβασμα μπλοκαρίστηκε διατραπεζικά και ένα λάθος άνω των 500.000 ευρώ αποφεύχθηκε.