Quantcast

Σερένα Γουίλιαμς: Ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το τένις

Η Γουίλιαμς έχει κερδίσει σχεδόν 100 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματικά έπαθλα.

Η Σερένα Γουίλιαμς, η 23 φορές νικήτρια σε Grand Slam, δήλωσε σε άρθρο περιοδικού που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο την Τρίτη ότι σκοπεύει να αποσυρθεί από το άθλημα αφού παίξει μια τελευταία φορά στο τουρνουά U.S. Open, το οποίο αρχίζει αργότερα αυτό το μήνα.

Η Γουίλιαμς δήλωσε σε ένα εξώφυλλο της Vogue που δημοσιεύτηκε πριν από λίγο καιρό ότι «ποτέ δεν της άρεσε η λέξη απόσυρση» και ότι προτιμά τη λέξη «εξέλιξη» για να περιγράψει τα επόμενα βήματά της. «Εξελίσσομαι μακριά από το τένις, προς άλλα πράγματα που είναι σημαντικά για μένα», συμπεριλαμβανομένης της εργασίας με την εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων της και της ανάπτυξης της οικογένειάς της.

Δεν ήταν σαφής σχετικά με το πότε σχεδιάζει να σταματήσει να παίζει, αλλά άφησε να εννοηθεί στο Instagram ότι το U.S. Open θα μπορούσε να είναι το τελευταίο της τουρνουά. «Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει», είπε και πρόσθεσε: «Θα απολαύσω αυτές τις επόμενες εβδομάδες».

Η Γουίλιαμς αποκλείστηκε από το Wimbledon τον Ιούνιο στον πρώτο γύρο.

«Δυστυχώς δεν ήμουν έτοιμη να κερδίσω το Γουίμπλεντον φέτος», δήλωσε η Γουίλιαμς. «Και δεν ξέρω αν θα είμαι έτοιμη να κερδίσω τη Νέα Υόρκη. Αλλά θα προσπαθήσω. Και τα τουρνουά προετοιμασίας θα είναι διασκεδαστικά».