Quantcast

Σοκ στο NBA: Ο Εμπίντ αποκάλυψε ότι πάσχει από παράλυση Bell - Βίντεο

Ο Τζοέλ Εμπίντ μετά το Game 3 εναντίον των Νικς, παραδέχτηκε ότι πάσχει από παράλυση Bell (Bell's Pasly), προκαλώντας ανησυχία. Τι είναι όμως η παράλυση Bell;

Ο MVP του NBA έκανε τη συγκεκριμένη δήλωσή, στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη των Φιλαδέλφεια Σίξερς επί τω Νιου Γιορκ Νικς, όπου μάλιστα σημείωσε 50 πόντους. 

Ο Καμερουνέζος σέντερ πέρυσι εμφανίστηκε με γυαλιά ηλίου στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος της αναμέτρησης, εξηγώντας πως αντιμετωπίζει διάφορα συμπτώματα λόγω της πάρεσης Bell ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται η θολή όραση και η ξηροφθαλμία. 

Όπως εξήγησε, τα πρώτα συμπτώματα εμφανίστηκαν «μία ή δύο ημέρες» πριν από τον αγώνα των Σίξερς με τους Μαϊάμι Χιτ, στις 17 Απριλίου, στα Play In. Σε εκείνο το ματς, ο Εμπίντ σημείωσε 23 πόντους και μάζεψε 15 ριμπάουντ, για να πετύχει τη νίκη και να πάρει και την πρόκριση για τα πλέι οφ η ομάδα της Φιλαδέλφεια. 

Πιο συγκεκριμένα, στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε:

«Νομίζω ότι όλο αυτό ξεκίνησε πριν από το παιχνίδι με το Μαϊάμι για τα play-in. Είχα ημικρανίες και νόμιζα ότι δεν ήταν κάτι. Συνήθως δεν μου αρέσει να το τσεκάρω, αλλά συζήτησα με κάποιον. Για αυτό με το Μαϊάμι δεν ένιωθα καλά. Η αριστερή πλευρά του προσώπου μου, το στόμα και το μάτι μου έχουν επηρεαστεί. Είναι ενοχλητικό. Είναι δύσκολο, αλλά δεν τα παρατάω. Είναι ατυχές, έτσι το βλέπω, αλλά δεν αποτελεί δικαιολογία. Πρέπει να συνεχίσω να παλεύω.»

Τι είναι η παράλυση Bell 

Σύμφωνα με το onmed.gr, η παράλυση Bell ή αλλιώς πάρεση προσωπικού νεύρου είναι ουσιαστικά μια σπάνια πάθηση που επηρεάζει το νεύρο του προσώπου και τους μύες. Μπορεί να εμφανιστεί μετά από έρπη ή άλλη ιογενή ασθένεια όπως η γρίπη ή το κρυολόγημα. Μπορεί να παρατηρηθεί πονοκέφαλος και πόνος, συσπάσεις ή αδυναμία στη μία πλευρά του προσώπου.