Quantcast

Στοπ και πάλι για τον Παναθηναϊκό από τον κακό του δαίμονα...

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να ξεφύγει από το παρελθόν του και σκόνταψε ξανά απέναντι στον κακό του δαίμονα.

Η Λαμία επιβεβαίωσε πως έχει πάρει για τα καλά τον αέρα των «πρασίνων» καθώς για πέμπτο σερί μεταξύ τους εντός έδρας παιχνίδι παρέμεινε αήττητη!

Το τελικό 1-1 ικανοποίησε τους γηπεδούχους για το θετικό ξεκίνημα απέναντι σε έναν από τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου και δυσαρέστησε τους «πράσινους» που δεν άξιζαν κάτι περισσότερο απ' τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ο Παναθηναϊκός σε αντίθεση με την εξαιρετική εικόνα που έδειξε σε όλα τα φιλικά προετοιμασίας, στην πρεμιέρα φάνηκε να μην πατάει τόσο καλά στο γήπεδο και να βγάζει νευρικότητα στις ενέργειές του επιθετικά ,αλλά και στην ανασταλτική λειτουργία του. Και το πλήρωσε καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 20'.

Ο Μπεχαράνο έβγαλε μια βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού, ο Ρόμανιτς ξεπέρασε τον Γιόχανσον, ο Διούδης έκανε απελπιστική έξοδο και ο Σέρβος σκόραρε εύκολα σε άδειο τέρμα γράφοντας το 1-0 για τη Λαμία.

Βέβαια, αυτή η φάση δεν θα είχε πιθανότατα υπάρξει αν προηγουμένως ο διαιτητής Σκουλάς είχε δώσει πέναλτι στο απλωμένο χέρι του Βύντρα μέσα στην πριοχή, φάση που δεν επισήμανε ούτε και ο υπεύθυνος του VAR Κομίνης. 

Ο Παναθηναϊκός σταδιακά προσπάθησε να αντιδράσει ανεβάζοντας την απόδοσή του. Κι εν τέλει έφτασε στην ισοφάριση μέσω VAR! Στο 34' ο Κολοβός σούταρε με δύναμη, η μπάλα χτύπησε εντός περιοχής στο χέρι του Πλιάτσικα αλλά ο διαιτητής Σκουλάς δεν αντιλήφθηκε τι συνέβη. Την ώρα που οι «πράσινοι» διαμαρτύρονταν για πέναλτι, ο ρέφερι ενημερώθηκε από την αίθουσα του VAR για το χέρι του παίκτη της Λαμίας. Έσπευσε στην οθόνη, είδε το βίντεο κι έδειξε το σημείο του πέναλτι σε μια ιστορική απόφαση για το ελληνικό πρωτάθλημα καθώς για πρώτη φορά υπήρξε παρέμβαση του VAR στη Super League.

Ο Μακέντα στο 35' δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα ισοφαρίζοντας για τον Παναθηναϊκό (1-1).

Στο φινάλε του ημιχρόνου ο Μακέντα πήγε με τις τάπες στο γόνατο του Βάντερσον, αλλά είδε κίτρινη και όχι κόκκινη κάρτα. Η απόφαση, μάλιστα, δεν άλλαξε ούτε και μετά τον έλεγχο στο VAR από τον ίδιο τον διαιτητή.

Η Λαμία έπαιξε στο β' μέρος πρωτίστως για να μη χάσει. Ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε λύση απέναντι στη μαζική άμυνα των γηπεδούχων. Κι αυτό γιατί δεν... τράβηξαν τα βασικό του όπλα. Μπορεί ο Μακέντα να ισοφάρισε με εκτέλεση πέναλτι και να διαμόρφωσε το τελικό σκορ, αλλά δεν έκανε κάτι άλλο. Ούτε ο Ζαχίντ, ο οποίος μπορεί να είχε εμπνεύσεις, αλλά είτε τις άφηνε ημιτελείς, είτε τις χαλούσε στο τέλος.

Επίσης και ο Μολό δεν κατόρθωσε να κάνει αισθητή την παρουσία του μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Ο Κολοβός πήρε τις περισσότερες προσπάθειες κι έδειξε περισσότερη διάθεση για δημιουργία.

 Η ισοπαλία είχε διαφανεί ότι θα ερχόταν πολύ ώρα προτού τελειώσει το παιχνίδι. Οπως και έγινε...

ΛΑΜΙΑ (Σωτήρης Αντωνίου): Βελλίδης, Σάλιακας (93' Τσούκαλος), Βύντρα, Αντέτζο, Βάντερσον, Μπεχαράνο, Δημούτσος, Πλιάτσικας, Ρόμανιτς (76' Σκόνδρας), Καραμάνος, Τουράμ (62' Βασιλόγιαννης).

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης (82' Μπουζούκης), Ζαχίντ, Χατζηθεοδωρίδης (60' Μολό), Κολοβός, Μακέντα.