Quantcast

Τελικός Indian Wells: «Λύγισε» η Μαρία Σάκκαρη

Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στον τελικό του Indian Wells η Μαρία Σάκκαρη καθώς ηττήθηκε με 2-0 (6-4, 6-1) από την Ίγκα Σβιόντεκ.

Η Ίγκα Σφιόντεκ ήταν η μεγάλη νικήτρια στον τελικό του Indian Wells με 2-0 (6-4, 6-1) απέναντι στην Σάκκαρη, την οποία νίκησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά μετά την επικράτησή της στην Ντόχα τον περασμένο μήνα.

Παρά την ήττα της πάντως, από τη Δευτέρα θα φιγουράρει για πρώτη φορά στην καριέρα της στο νο3, μία θέση πιο κάτω από τη σημερινή της αντίπαλο, η οποία θα βρεθεί στο νο2 για πρώτη φορά και αυτή στην καριέρα της.

Η Σφιόντεκ μετά την πρώτη της εμφάνιση της σε τελικό WTA και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2019 στο Λουγκάνο, όπου είχε ηττηθεί από την Σλοβένα Πολόνα Χέρκογκ, από κει και πέρα έφτασε στο εντυπωσιακό 5 στα 5 και, μάλιστα, χωρίς να έχει χάσει ούτε σετ!

Με τα 5 game που παραχώρησε σήμερα έχει απωλέσει μόλις 7 στους τρεις τελευταίους τελικούς που κατέκτησε σε Ρώμη και Ντόχα, όπου είχε χάσει μόνο δύο! Αν και το 2021 η Σάκκαρη επικρατούσε κατά κράτος στις αναμετρήσεις της με την Σφιόντεκ μετρώντας 3 νίκες σε ισάριθμα ματς (προημιτελικά του Roland Garros μέχρι και τα ημιτελικά της Οστράβα), χωρίς να χάσει ούτε σετ. 

Από τη στιγμή που η νεαρή Πολωνή επικράτησε στη Ντόχα τον Φεβρουάριο, στους ημιτελικούς του τουρνουά, κατάφερε να κάνει το 2Χ2 με τη μεγάλη της νίκη στον τελικό του Indian Wells. 

Μετά από ένα... τρελό σετ, γεμάτο ανατροπές, break και διπλά λάθη, η Σφιόντεκ ήταν αυτή που επικράτησε με 6-4. Για να συμβεί αυτό έκανε 5 break στο σερβίς της Μαρίας Σάκκαρη, ενώ οι δύο φιναλίστ "ισορρόπησαν" στα διπλά λάθη στα σερβίς τους (από 5 η καθεμία).

Η Σάκκαρη ξεκίνησε με break, απάντησε η Πολωνή, το 1-2 έγινε με νέο "σπάσιμο" στο σερβίς της Σφιόντεκ, αλλά και πάλι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν κατάφερε να κρατήσει το δικό της και να προηγηθεί.

Αν και η Σφιόντεκ ξέφυγε με 4-2, κάνοντας νέο break, η Σάκκαρη δεν το έβαλε κάτω, μείωσε με δικό της break σε 3-4 κι αργότερα υπερασπίστηκε το σερβίς της (4-4). Ωστόσο, η νεαρή Πολωνή, προηγήθηκε με 5-4 και κάνοντας νέο break στο σερβίς της Σάκκαρη έκλεισε το σετ με 6-4 και προηγήθηκε 1-0.

Στο δεύτερο η Σφιόντεκ έφτασε στο 6-1 και πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου, που θα την κάνει πλουσιότερη κατά 1.2 εκατ. δολάρια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ