Quantcast

«Τελικός» μεταξύ Άρη και ΑΕΚ, «κλειδώνει» Ευρώπη ο Παναθηναϊκός, ντέρμπι φιέστας στο Καραϊσκάκη

Η προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος της Super League 1, που διεξάγεται το Σάββατο με κοινή ώρα έναρξης των αγώνων στις 8:00 το βράδυ, περιλαμβάνει έναν «τελικό».

Το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και την ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη είναι αυτό που κατά πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό θα κρίνει ποια ομάδα θα ακολουθήσει τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- Παναθηναϊκό στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της προσεχούς περιόδου.

Όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία, ο νικητής του αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες θα εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για τα προκριματικά του Conference League. Οι δύο σύλλογοι ισοβαθμούν, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν αυτή τη στιγμή το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Κοινώς, αν το μεταξύ τους παιχνίδι ολοκληρωθεί δίχως νικητή, τότε στους παίκτες του Χερμάν Μπούργος αρκεί να φέρουν ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από τον δικέφαλο την τελευταία αγωνιστική, η οποία θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη (17/5, 20:00). Ο Άρης θα ταξιδέψει στα Γιάννενα για να αντιμετωπίσει τον αδιάφορο βαθμολογικά ΠΑΣ, ενώ η ΑΕΚ θα περιμένει στο ΟΑΚΑ τον πρωταθλητή Ολυμπιακό.

Αμφότερες οι ομάδες έχουν απουσίες, αλλά όσοι έχουν απομείνει είναι δεδομένο πως θα τα δώσουν όλα σε αυτό το ματς που μοιάζει να είναι δίχως αύριο. Οι γηπεδούχοι δεν υπολογίζουν στις υπηρεσίες των Σάσα, Γκάνεα, Εντιαγέ, Μπεναλουάν, Λόπεθ, Χαΐροβιτς και Ντένις.

Από την άλλη, ο Αραούχο «έσπασε» τα κοντέρ και κόντρα στις προβλέψεις συμπεριλήφθηκε στην αποστολή των φιλοξενούμενων. Παρότι δεν είναι 100% έτοιμος, δεν είναι απίθανο να παίξει ως αλλαγή για περίπου 20 λεπτά.

Υπενθυμίζεται ότι στο περιθώριο της αναμέτρησης θα βραβευτεί για τον τρόπο που τίμησε τη μνήμη του Άλκη Καμπανού στο παιχνίδι της κανονικής περιόδου. Από εκεί και πέρα, εκτός έμειναν οι Βράνιες, Σιμόες, Γαλανόπουλος και Γέβτιτς.

Η πιθανή ενδεκάδα του Άρη: Κουέστα – Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Εμπακατά – Ματίγια, Ντουκουρέ – Μαντσίνι, Μπερτόγλιο, Ιτούρμπε – Καμαρά.

Η πιθανή ενδεκάδα της ΑΕΚ: Στάνκοβιτς –Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί – Σιμάνσκι, Κριχόβιακ, Μάνταλος – Άμραμπατ, Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία.

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να παρουσιάσει... τάσεις αυτοχειρίας για να μην εξασφαλίσει μία θέση στο Conference League. Οι πράσινοι, για να βγουν στην Ευρώπη έπειτα από μία πενταετία, χρειάζεται να πάρουν μόνο ένα βαθμό στα ματς που απομένουν, με τον ΠΑΣ Γιάννινα εντός (σήμερα) και τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας (την Τρίτη), αλλά και να ηττηθούν στον τελικό του Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ (21/5, 20:00).

Ωστόσο, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι αήττητη στο μίνι πρωτάθλημα, έχοντας από τέσσερις νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες, με την ψυχολογία να είναι στα ύψη. Και ο πρώτος αντίπαλος, ο «Άγιαξ της Ηπείρου», μοιάζει πλέον να έχει αδειάσει από παίκτες, αλλά και δυνάμεις.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά νέα των δύο ομάδων, ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί χωρίς τον Σάντσες και τον Ιωαννίδη που έμειναν εκτός αποστολής. Αντιθέτως, επιστρέφουν ο Βέλεθ και ο Γκατσίνοβιτς.

Στην αντίπερα όχθη, στο στρατόπεδο του ΠΑΣ Γιάννινα δεν υπολογίζονται οι Γκαρντάφσκι, Πίρσμαν, Μορέιρα, Ποζνάνσκι και Μίνα. Επανέρχονται οι Κόντε και Ντομίνγκεθ.

Η πιθανή ενδεκάδα του Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι – Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ – Πέρεθ, Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς – Παλάσιος, Αϊτόρ, Καρλίτος.

Η πιθανή ενδεκάδα του ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν – Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Οικονομόπουλος – Ντομίνγκεθ, Καραχάλιος, Στάνκο, Γκαρντάφσκι – Μπρένερ, Περέα.

Στον Πειραιά ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Mάλιστα, μετά το τέλος του ματς θα γίνει η απονομή και φιέστα τίτλου για το 47ο πρωτάθλημα που κατέκτησαν οι ερυθρόλευκοι. Ωστόσο, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν είναι και στα καλύτερά της, όπως έδειξε ξανά η ήττα στο ντέρμπι «αιωνίων».

Κι οι ασπρόμαυροι, όμως, έχουν τα δικά τους προβλήματα, καθώς στην ήττα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης συμπλήρωσαν δέκα ματς δίχως νίκη σε όλες τις διοργανώσεις (τρεις ισοπαλίες και επτά ήττες).

Σίγουρα ο Ραζβάν Λουτσέσκου θέλει οι παίκτες του να παρουσιάσουν ένα καλύτερο πρόσωπο ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας και στόχος θα είναι να «χαλάσουν» τη φιέστα του Ολυμπιακού.

Ο Ρουμάνος δεν έχει διαθέσιμους τους Ζαμπά, Μιχαηλίδη, ενώ αμφίβολοι είναι οι Κρέσπο, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί και Βιεϊρίνια.

Από την άλλη, ο Πέδρο Μαρτίνς έχει πάρει 33 ποδοσφαιριστές μαζί του, λόγω φιέστας, Αυτοί, πάντως, που δεν προβλέπεται να αγωνιστούν, λόγω προβλήματος τραυματισμών, είναι οι Μπα, Μανωλάς και Φορτούνης.

Η πιθανή ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Βατσλίκ – Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Μ. Καμαρά – Ροντρίγκες, Λόπες, Ελ Αραμπί.

Η πιθανή ενδεκάδα του ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης – Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχάι, Σίντκλεϊ – Σβαμπ, Κούρτιτς – Τέιλορ, Μουργκ, Α. Ζίβκοβιτς – Άκπομ.

Στις 5:00 το απόγευμα ο Βόλος υποδέχεται τον ΟΦΗ για την τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ. Οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει εδώ και καιρό την παραμονή τους στην πρώτη κατηγορία κι έτσι θα αγωνιστούν χωρίς άγχος αλλά και χωρίς κίνητρο, με τους προπονητές να έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αρκετά πράγματα.

Η Ελένη Αντωνίου θα διευθύνει το ματς του Πανθεσσαλικού και με τον ορισμό της γράφεται ιστορία, μιας και είναι η πρώτη φορά που γυναίκα διαιτητής θα «σφυρίξει» αναμέτρηση από καταβολής Α’ Εθνικής και συγκεκριμένα μετά 946 αγώνες.

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής των πλέι οφ και της 7ης των πλέι άουτ:

1

Η βαθμολογία:

22

ΠΗΓΗ: filathlos.gr