Quantcast

Τι σκέφτεται ο Μεντιλίμπαρ για την πίεση της Φιορεντίνα

Η ώρα για το τελικό του Conference League πλησιάζει.

Πέντε μέρες απομένουν (29/5) για το ιστορικό ραντεβού του Ολυμπιακού με την Φιορεντίνα στη Νέα Φιλαδέλφεια και η προετοιμασία των Πειραιωτών έχει μπει στην τελική της ευθεία.

Εδώ και εβδομάδες οι αναλυτές των «ερυθρόλευκων» μελετούν το παιχνίδι της ιταλικής ομάδας, ενώ ο βοηθός του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, Σωτήρης Συλαϊδόπουλος ταξίδεψε μέχρι την Φλωρεντία την προηγούμενη εβδομάδα για να παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση των «βιόλα» κόντρα στη Νάπολι.

Όλη αυτή η προεργασία έχει μεταφερθεί στον προπονητή του Ολυμπιακού που σήμερα θα αναλύσει μέσω βίντεο τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του Βιντσέντσο Ιταλιάνο.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η πίεση που ασκεί ψηλά και με πολλούς παίκτες η ιταλική ομάδα και πώς οι «ερυθρόλευκοι» θα καταφέρουν να σπάσουν αυτή την πίεση.

Παράλληλα ενδιαφέρον έχει και ο τρόπος που δημιουργούν υπεραριθμίες στον άξονα της μεσαία γραμμής ώστε να διευκολύνονται στην κυκλοφορία της μπάλας, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θέλουν οι στατικές φάσεις της Φιορεντίνα, καθώς αποτελούν μια από τις καλύτερες ομάδες σε αυτόν τον τομέα στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Από κει και πέρα, την Κυριακή (26/5) το πρόγραμμα θα έχει ρεπό και θα ακολουθήσουν άλλες δύο προπονήσεις με αυτή της Τρίτης (28/5) να πραγματοποιείται στο γήπεδο του τελικού.

Την ίδια μέρα, νωρίτερα στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα προπονηθεί και η Φιορεντίνα, ενώ ενδιάμεσα στις προπονήσεις των δύο φιναλίστ θα διεξαχθεί και η συνέντευξη Τύπου του τελικού.