Quantcast

Το νέο διοικητικό σχήμα του Παναθηναϊκού: General Managers Διαμαντίδης και Αλβέρτης, αρχηγός ο Παπαπέτρου - Πρόεδρος ο Τριαντόπουλος

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου το νέο διοικητικό σχήμα της ΚΑΕ. Ο Τάκης Τριαντόπουλος είναι ο νέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΕ, ενώ οι Φραγκίσκος Αλβέρτης και Δημήτρης Διαμαντίδης είναι οι νέοι General Managers της ομάδας.

Από εκεί και πέρα, ο Γιώργος Καλαϊτζής θα αναλάβει χρέη Team Manager, ενώ ο Ιωάννης Παπαπέτρου παρουσιάστηκε στο πάνελ ως ο νέος αρχηγός του συλλόγου.

Αλβέρτης: «Είμαστε εδώ ως Παναθηναϊκοί να στηρίξουμε τα παιδιά που θα ιδρώνουν στο γήπεδο»

Στην έννοια της οικογένειας που υπάρχει στον Παναθηναϊκό στάθηκε σε δηλώσεις του ο Φραγκίσκος Αλβέρτης στη συνέντευξη Τύπου για την νέα αρχή που επιχειρείται στον σύλλογο.

«Τα τελευταία 33 χρόνια που ήταν η οικογένεια Γιαννακόπουλου, τα 30 ήμουν παρών. Ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει κάτι που είναι σπάνιο και μοναδικό. Όχι μόνο επειδή έφερε τρόπαια και τίτλους. Κατάφερε να δημιουργήσει κάτι που δεν είναι εύκολο. Να δημιουργήσει την έννοια της οικογένειας. Ναι μεν είναι επαγγελματικά, αλλά στο δικό μας μυαλό είναι διαφορετικά», ανέφερε αρχικά ο νέος general manager των «πράσινων» και συνέχισε:

«Έχει δημιουργηθεί μια παναθηναϊκή κουλτούρα. Έχει ξεκινήσει από το παρελθόν και είναι το μέλλον στα 700 παιδάκια που έχουμε στις Ακαδημίες. Χρειαζόμαστε τον κόσμο. Την αγάπη και την ενέργειά του. Οι δυσκολίες είναι αντικειμενικές. Εγώ με τον Δημήτρη δεν βάλαμε ποτέ μπροστά τους τίτλους. Είμαστε εδώ ως Παναθηναϊκοί να στηρίξουμε τα παιδιά που θα ιδρώνουν στο γήπεδο. Να φτιάξουμε μια παναθηναϊκή ομάδα. Μια ομάδα που θα βγάζει υγεία. Στις χαρές και στις λύπες μαζί. Δεν γίνεται να είμαστε δίπλα της μόνο στα πάνω της. Κάποια στιγμή θα έρθουν και τα κάτω της. Είναι νομοτελειακό αυτό. Εκεί πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα. Έχουμε υποχρέωση στα παιδιά που έρχονται από πίσω»

Διαμαντίδης: «Δεν είναι εύκολο, αλλά είμαστε εδώ για να παλέψουμε»

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης στις δηλώσεις του για τη νέα σελίδα του Παναθηναϊκού μίλησε για πρώτη φορά έχοντας τον νέο του ρόλο και ζήτησε την στήριξη του κόσμου στο νέο αυτό εγχείρημα.

Αναλυτικά όσα τόνισε:

«Είμαι σε αυτή τη θέση ύστερα από χρόνια. Δεν συζητάμε τώρα για αγωνιστικά θέματα. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στην ομάδα ξανά, σε έναν διαφορετικό ρόλο. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Την ξέρουμε την κατάσταση, προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Δεν είναι εύκολο, αλλά είμαστε εδώ για να παλέψουμε. Μετά από 33 χρόνια η οικογένεια Γιαννακόπουλου δεν είναι εδώ. Είμαστε υποχρεωμένοι να κρατήσουμε ζωντανή την ομάδα σε όλους μας. Όπως αντιλαμβάνεστε και αντιλαμβανόμαστε, είναι πολύ δύσκολο. Όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε. Όπως είπε και ο Φράγκι, δεν έχουν μεγάλη σημασία οι τίτλοι και το πώς θα λεγόμαστε. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Φυσικά, θα γίνουν και λάθη. Αλλά, θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη εποχή, που λόγω κορoνοϊού για κάποιον καιρό δεν θα έχουμε τη στήριξη των φιλάθλων. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω για να πετύχουμε τους στόχους μας. Μακάρι να δημιουργήσουμε μια όμορφη ομάδα, που θα βγάζει υγεία, θα παλεύει και θα είναι ανταγωνιστική. Ενωμένοι, όλοι μαζί, για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα. Εύχομαι υγεία και όλα να πάνε καλά».

Τριαντόπουλος: «Δεν θα ακούσετε από εμάς κάτι για την Ευρωλίγκα»

Την πρόθεση του νέου διοικητικού σχήματος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να αρχίσει τις συζητήσεις για να βελτιωθούν οι σχέσεις της ομάδας με την EuroLeague και τον Ζόρντι Μπερτομέού έκανε γνωστή ο πρόεδρος των "πράσινων" Τάκης Τριαντόπουλος στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

«Αυτά που εκφράσαμε για την Ευρωλίγκα είναι τα πιστεύω μας και δεν τα αλλάζουμε. Ό,τι συζήτηση γίνεται, θα πρέπει να γίνεται εσωτερικά, χωρίς να υπάρχουν οι δημόσιες αντιδικίες, που βλάπτουν το προϊόν. Ο κύριος Μπερτομέου μας είπε ότι είναι πρόθυμος να κάνει συζήτηση μαζί μας. Είναι πολύ θετικός σε αυτή την προσπάθεια», ανέφερε και συνέχισε:

«Αυτό που λέμε είναι να είμαστε ενωμένοι και ήρεμοι. Να μην μας δημιουργούν προβλήματα στην ομάδα. Είναι διατεθειμένος να κάτσει στο τραπέζι και να συζητήσουμε όλα τα προβλήματα. Από την πλευρά του Παναθηναϊκού δεν θα ακούσετε κάτι για την Ευρωλίγκα».

Τέλος ο Παππάς από τον Παναθηναϊκό - Συμφωνία με Φόστερ

Παρελθόν από τον Παναθηναϊκό έπειτα από επτά χρόνια συνεργασίας αποτελεί ο Νίκος Παππάς, όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του ο Γιώργος Βόβορας, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στη συμφωνία με τον Μάρκους Φόστερ.

«Ο Νίκος Παππάς δεν θα είναι στο νέο πρότζεκτ. Έληξε το συμβόλαιό του και θα αποχωρήσει. Περιμένουμε την απόφαση του Ίαν Βουγιούκα. Ο Μπέντιλ θα είναι στην ομάδα. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με κάποιες περιπτώσεις που έχουμε συζητήσει. Έχουμε συμφωνήσει ήδη με τον Φόστερ, που έδειξε διάθεση να είναι σε αυτό το πρότζεκτ», ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Έχουμε τα συμβόλαια του Ιωάννη, του Μήτογλου και του Παπαγιάννη. Θέλουμε να χτίσουμε την ομάδα γύρω τους. Συμβόλαιο έχει και ο Γιώργος Καλαϊτζάκης. Κοιτάμε το επόμενο καλύτερο βήμα για την καριέρα του. Θα έχουμε σύντομα τις απαντήσεις».