Quantcast

Υπ. Αθλητισμού Ιταλίας: Δεν είναι σίγουρο ότι θα ξεκινήσει η Serie A - To 64% των πολιτών λέει «όχι» στην επανέναρξη του πρωταθλήματος

Μπορεί να ανακοινώθηκε ότι οι ομάδες της Serie A επιστρέφουν στις προπονήσεις στις 18 Μαΐου, αλλά ο υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας δηλώνει ότι ακόμα δεν είναι σίγουρο ότι θα ξεκινήσει και το πρωτάθλημα, καθώς υπάρχουν ιατρικά πρωτόκολλα που πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή και να είναι αποτελεσματικά.

«Θα ξεκινήσουν προπονήσεις οι ομάδες στις 18 Μαΐου, αλλά μόνο αν οι συνθήκες είναι ασφαλείς, κάτι που θα ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Δεν θέλω να είμαι αρνητικός ή να καθυστερήσω την επανέναρξη του πρωταθλήματος, αλλά πρέπει να δούμε τι χρειάζεται, ώστε τα πρωτόκολλα να προσφέρουν ασφάλεια στους αθλητές. Υπάρχουν αμφιβολίες και η κατάσταση είναι πολύπλοκη. Κανείς δεν πρέπει να θεωρεί ότι είναι δεδομένο ότι η χρονιά θα ξεκινήσει και πάλι», ανέφερε ο Βιντσέντζο Σπανταφόρα.

Την ίδια ώρα, η επανέναρξη του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της χώρας βρίσκει αντίθετο το 64% των Ιταλών, σύμφωνα με σχετική έρευνα.

Ο βασικός λόγος είναι ότι η διεξαγωγή αγώνων δεν θεωρείται ασφαλής από άποψη υγείας, ενώ το 1/3 πιστεύει ότι αντιπροσωπεύει έναν τομέα, όπως όλοι οι άλλοι και επομένως η πρόσβαση σε τεστ δεν πρέπει να είναι προνομιακή.

Η έρευνα, που διεξήχθη μεταξύ 24 και 25 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε σε κατοίκους στην Ιταλία και το δείγμα περιελάμβανε 1.006 άτομα. 

Στην έρευνα υπάρχουν αυτοί που δηλώνουν «πολύ» ή «αρκετά» οπαδοί του ποδοσφαίρου, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 60% των ερωτηθέντων.

Επίσης, μεταξύ αυτών, περισσότερο από το ήμισυ (51%) είναι εναντίον της επανεκκίνησης των πρωταθλημάτων, ακόμη και κεκλεισμένων των θυρών.

Εκείνοι που δηλώνουν υπέρ της επανεκκίνησης των πρωταθλημάτων αντιπροσωπεύουν το 36% των ερωτηθέντων.

Μεταξύ αυτών, οι μισοί θεωρούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ως κινητήρια δύναμη για την οικονομική ανάπτυξη που είναι πολύ σημαντική για τη χώρα.

Το να συνεχιστεί το πρωτάθλημα για το 26% σημαίνει αποτροπή της κρίσης στους επαγγελματικούς συλλόγους, αλλά μόνο το 19% αυτών που υποστηρίζουν κάποια ομάδα ανησυχούν για τον πρωταθλητή.

Τέλος, σύμφωνα με το 4% των Ιταλών, το ποδόσφαιρο χωρίς θεατές δεν είναι πραγματικό ποδόσφαιρο.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει τη μοίρα των πρωταθλημάτων στην γειτονική χώρα για το 77% των Ιταλών, ενώ για το 15% η τελευταία λέξη θα είναι στην ομοσπονδία (FIGC) και για το υπόλοιπο 8% στην Ολυμπιακή επιτροπή (CONI).