Quantcast

Υπόθεση Χάαλαντ: Το πρόβλημα της Μαδρίτης, μια ρήτρα 75 εκατ. ευρώ, μια άρνηση και μια εμμονή

Ολοι επιθυμούν να εντάξουν στο δυναμικό τους τον Έρλινγκ Χάαλαντ. Δεν υπάρχει ομάδα κορυφαίου επιπέδου, η οποία να μην έχει διαρρεύσει ότι ο νούμερο ένα στόχος της για την επόμενη σεζόν είναι ο Νορβηγός παίκτης. 

Άλλωστε οι υψηλοί στόχοι του, ο τρόπος παιχνιδιού του, αυτή η ενέργεια που μεταδίδει σε κάθε παιχνίδι και η επιλογή να φύγει (75 εκατ. ευρώ) στο τέλος της φετινής σεζόν, τον έχουν κάνει περιζήτητο στην καλοκαιρινή αγορά. Κάτι το οποίο ενισχύεται από τη στιγμή που όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος γνωρίζει ότι ο Κιλιάν Μπαπέ, το έτερο Μήλο της Έριδος, είναι ήδη αφοσιωμένος στη Ρεάλ Μαδρίτης. Επομένως, όλοι παλεύουν για τον ποδοσφαιριστή που ανήκει -ακόμα- Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Τις τελευταίες επτά ημέρες δημοσιεύτηκε (και κανένας σύλλογος δεν το αρνήθηκε) ότι ο Χάαλαντ αποτελεί προτεραιότητα για τις Παρί Σεν Ζερμέν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι και Μπαρτσελόνα, ενώ έντονο είναι το ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης, προκειμένου να τον χρίσει διάδοχο του Καρίμ Μπενζεμά. Η μόνη ομάδα που οι «κεφαλές» της έχουν αναγνωρίσει ότι η άφιξη του Νορβηγού είναι αδύνατη είναι η Μπάγερν Μονάχου. Ο βαυαρικός σύλλογος είχε ήδη γνωστοποιήσει πριν από εβδομάδες ότι ήταν όνειρο να σκεφτεί κανείς να υπογράψει τον σέντερ φορ του αιώνιου αντιπάλου του.

Η ισπανική MARCA, πάντως, με σημερινό θέμα της, αναλύει τα δεδομένα γύρω από την υπόθεση Χάαλαντ.

Χάαλαντ: «Η Ντόρτμουντ με πιέζει να πάρω μια απόφαση»

Κάθε μέρα έρχεται στην επιφάνεια και μια διαφορετική φήμη για την απόφαση του Νορβηγού. Στην Αγγλία τονίζουν ότι έχει ήδη αποφασίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης, ανεξάρτητα από το παρελθόν του πατέρα του στη Σίτι. Ώρες αργότερα υπολογίζουν ότι ζήτησε να κάνουν υπομονή ένα χρόνο, κάτι που φαίνεται δύσκολο όταν η ομάδα του σταμάτησε να κάνει όνειρα τίτλου σε Bundesliga και Champions League.

Τα προβλήματα υγείας του εκπροσώπου του, Μίνο Ραϊόλα, έχουν παραλύσει όλες τις μετακινήσεις που επρόκειτο να γίνουν τον Ιανουάριο. Ακόμη, όπως επισημαίνουν από τη Γερμανία, ο ίδιος ο Χάαλαντ ταξίδεψε στο Μονακό για να συναντηθεί με τον ατζέντη του και να μελετήσει όλες τις εναλλακτικές. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ ήθελε να μάθει τις προθέσεις του, προκειμένου σχεδιάσει το μέλλον της, αλλά προς το παρόν αυτό το άγνωστο παραμένει στο τραπέζι.

Τι πιστεύει η Ρεάλ Μαδρίτης για τον Χάαλαντ;

H Ρεάλ εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τον Χάαλαντ. Δεν έχει πετάξει πετσέτα... Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ιθύνοντες της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ότι με την έλευση του Μπαπέ και του Νορβηγού, το μισθολογικό κόστος της ομάδας θα αυξηθεί υπερβολικά. Είναι αλήθεια ότι ο Μπέιλ, ο Ίσκο και ο Μαρσέλο θα αποχωρήσουν από τον σύλλογο στις 30 Ιουνίου, αλλά οι απολαβές των τριών δεν φτάνουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ, που θα μπορούσε να κοστίσει η ταυτόχρονη παρουσία των δύο κορυφαίων Ευρωπαίων επιθετικών στο ρόστερ των «μερένχες».

Σε αγωνιστικό επίπεδο, φαίνεται ότι ο τραυματισμός του Μπενζεμά αφήνει τη Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς επιθετική αναφορά. Αν υπάρχει μια θέση στην οποία η Ρεάλ Μαδρίτης «κουτσαίνει» αυτή τη στιγμή είναι η επίθεση. Ο Γάλλος είναι μόνος, όπως φαίνεται από το γεγονός ότι ούτε ο Γιόβιτς, ούτε ο Μαριάνο υπολογίζονται από τον Αντσελότι.

Ως εκ τούτου, η Ρεάλ Μαδρίτης σκοπεύει να περιμένει ακόμη μια σεζόν πριν ο Χάαλαντ και η Μπορούσια Ντόρτμουντ τερματίσουν τη σχέση τους, κάτι παρόμοιο με αυτό που συνέβη πριν από χρόνια με τον Ροναλντίνιο, αν και ο Βραζιλιάνος κατέληξε να υπογράψει στη Μπαρτσελόνα. Οι ηγέτες του γερμανικού συλλόγου αναγνώρισαν ότι η ομάδα της Μαδρίτης είναι μία από τις ομάδες που έχουν ρωτήσει για τον Νορβηγό. Η σχέση είναι εξαιρετική και δεν αποκλείεται να υπάρξει τριμερής συμφωνία, αλλά οι πειρασμοί με τη μορφή προσφορών από άλλες ομάδες πρόκειται να πολλαπλασιαστούν, ειδικά από την Παρί.

Εν τω μεταξύ, η Μπαρτσελόνα περιμένει ακόμη στη γωνία. Όπως αναφέρει η MARCA, ο Ζοάν Λαπόρτα έχει πραγματική εμμονή με την υπογραφή του Χάαλαντ, κυρίως επειδή η Ρεάλ Μαδρίτης δεν το τολμάει ακόμα. Ο πρόεδρος της Μπάρτσα ξέρει ότι αν ο Μπαπέ και ο Νορβηγός ενταχθούν σε μια ομάδα, θα ήταν ασταμάτητοι. Εκτιμά επίσης ότι με τις νέες συμφωνίες που πρόκειται να υπογραφούν, η Μπαρτσελόνα θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί οικονομικά, κάθε άλλη προσφορά από τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ.

Η μπάλα είναι στην πλευρά του Νορβηγού επιθετικού. Πριν από ένα χρόνο ο πατέρας του και ο εκπρόσωπος του ήταν σε περιοδεία, προκειμένου να ενημερωθούν για τις υποδομές όλων των συλλόγων που τον... ορέγονται. Το σήριαλ συνεχίζεται, αλλά η λύση πρέπει να έρθει πολύ σύντομα, καθώς πολλές ομάδες... ονειρεύονται την υπογραφή του Χάαλαντ.