Quantcast

Απόλυτη ηλεκτρική απόλαυση

Τοποθετήστε φορτιστές στο εθνικό δίκτυο και δώστε μας τη δυνατότητα να γυρίσουμε όλη την Ελλάδα με μηδενικών εκπομπών αυτοκίνητα, όπως το εξαιρετικό Volvo C40 Recharge Pure Electric P8 AWD. 

Δεν γνωρίζω πότε θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των δημόσιων φορτιστών, μπορώ όμως να σας διαβεβαιώσω ότι το σουηδικό εργαλείο με τους 408 ίππους, τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ και την τετρακίνηση δεν παίζεται.

Η σχεδίαση αρέσει σε όσους το είδαν στην Αθήνα και στα περίχωρα. Εντυπωσιακό, επιβλητικό και μοντέρνο. Ο εσωτερικός του κόσμος, όπως τον θέλει ο οδηγός που έχει στενή σχέση με τον υπολογιστή, την ταμπλέτα και το κινητό τηλέφωνο. Η χρήση του τόσο απλή, σαν ένα παιχνίδι. Επιλέγεις την κίνηση μπροστά ή πίσω πατάς το γκάζι και το αυτοκίνητο κινείται.

Ησυχία, που τόσο μας λείπει, απολαυστική οδήγηση, στιβαρότητα και η ανείπωτη χαρά ότι οδηγείς ό,τι πιο εξελιγμένο έφτιαξαν μέχρι τώρα οι Σουηδοί, σε αυτή την κατηγορία. Καθηλωτική επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 4,7’’. Απερίγραπτη η άνεση της οδήγησης με ένα πεντάλ (One Pedal Drive). Θα ήθελα μεγαλύτερη αυτονομία, εργοστασιακή τιμή έως 507 χλμ.

Είναι ακριβό, το αυτοκίνητο της δοκιμής κοστίζει 66.278 ευρώ με εξοπλισμό Ultimate, από 63.364 ευρώ (Plus). Δικίνητο από 57.908 ευρώ.