Quantcast

Γυρνάει σελίδα!

Η γερμανική μάρκα εισέρχεται δυναμικά στην ηλεκτροκίνηση με το Corsa-e και το υβριδικό Grandland X.

Η Opel εισέρχεται στην ηλεκτροκίνηση με δυο προτάσεις υψηλών προδιαγραφών. Η γερμανική μάρκα βρίσκεται στη καλύτερη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της. Μετά την εξαγορά της από τον γαλλικό όμιλο PSA, η εταιρεία που δημιούργησε το -πρωτοπόρο για την εποχή του- Kadet κατέγραψε σημαντικά κέρδη για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας παρουσίασης των νέων οικολογικών μοντέλων της μάρκας στο εργοστάσιο στο Ρουσελχάιμ της Γερμανίας, τα στελέχη της εταιρείας δεν έκρυβαν το ενθουσιασμό τους για τη νέα εποχή της μάρκας. Το Opel Corsa-e, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της φίρμας, και το Opel Grandland X All-Wheel Drive Plug-In Hybrid, το πρώτο υβριδικό αυτοκίνητο της εταιρείας, παρουσιάστηκαν σε μια άψογα διοργανωμένη εκδήλωση.

Εστίασα το ενδιαφέρον μου στην έκτη γενιά του Corsa, που περιλαμβάνει και την έκδοση μηδενικών ρύπων. Λανσάρει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας και με την πρώτη ματιά γίνεται αντιληπτή η υψηλή ποιότητα κατασκευής και συναρμολόγησης. Αυθεντικό γερμανικό μοντέλο, που, αν και έχει επιρροές από τα αντίστοιχα γαλλικά μοντέλα του ομίλου, διατηρεί την ταυτότητά του.

Ανακοινώθηκε ότι εξοπλίζεται με έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα ισχύος 100 kW (136 ίππων) και με άμεση ροπή 26,4 χλγμ. Η μπαταρία, ισχύος 50 kWh, εξασφαλίζει αυτονομία έως και 330 χλµ. (WLTP). Σε σταθμό ταχείας φόρτισης, η μπαταρία ανακτά το 80% της χωρητικότητάς της σε 30’.

Το Corsa-e επιταχύνει από 0 στα 50 χλμ./ώρα σε 2,8’’, 0-100 χλμ./ώρα σε 8,1’’. Τρία προγράμματα οδήγησης, Normal, Eco και Sport. Το Sport mode αυξάνει την απόκριση και τη δυναμική συμπεριφορά με μέτριες επιπτώσεις στην αυτονομία. Στο Eco mode αυξάνεται σημαντικά η αυτονομία, χωρίς να επηρεάζεται το επίπεδο άνεσης. Σε απαγορευτικό επίπεδο για την πλειονότητα των υποψήφιων αγοραστών καθορίστηκε η τιμή πώλησης της βασικής έκδοσης, προς 29.900 ευρώ. Η πλουσιότερη First Edition προς 32.900 ευρώ. Για να μειωθεί η οικονομική επιβάρυνση του οδηγού, ανακοινώθηκε και η εμπορική πολιτική για τη χρονομίσθωση Leasing.

Πολυάριθμα τεχνολογικά συστήματα: φώτα IntelliLux LED matrix, προσαρμοζόμενος έλεγχος ταχύτητας, σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης που λειτουργεί µε ραντάρ, σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού, συστήματα υποβοήθησης στάθμευσης και ελιγμών (park pilot εμπρός και πίσω), σύστημα προστασίας flank-guard, πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας, συστήματα infotainment συμβατά µε Apple CarPlay και Android Auto, Multimedia Navi Pro µε έγχρωµη οθόνη αφής 10”, υπηρεσία τηλεµατικής Opel Connect µε Live Navigation, κλίση έκτακτης ανάγκης και οδική βοήθεια. Ερχεται στις αρχές του 2020.

Στο τέλος της χρονιάς έρχεται το Opel Grandland X All-Wheel Drive Plug-In Hybrid. Συνδυάζει την ισχύ ενός υπερτροφοδοτούµενου βενζινοκινητήρα 1.600 κ.εκ. και δύο ηλεκτροκινητήρων. Η ισχύς στο επιθυμητό επίπεδο του απαιτητικού οδηγού στους 300 ίππους. Μέση κατανάλωση 1,6 λίτρα/100 χλμ., εκπομπές CO2 37 γραμ./χλμ. (WLTP). Πλήρης φόρτιση της μπαταρίας ιόντων λιθίου σε 1 ώρα και 50’. Ανατροφοδοτική πέδηση μετατρέπει την επιβράδυνση σε ηλεκτρική ενέργεια. Τέσσερα προγράµµατα λειτουργίας, πλήρως ηλεκτρικό, υβριδικό, AWD και σπορ. Η Opel μέχρι το 2024 θα λανσάρει όλη την ηλεκτρική γκάμα της.