Quantcast

Η Volvo ποντάρει στην ηλεκτροκίνηση

Ξεκίνησε το πρόγραμμα παροχής κινήτρων «Κινούμαι ηλεκτρικά»

Η Volvo, πρωτοπόρος κατασκευαστής οικολογικών μοντέλων υψηλών προδιαγραφών, αξιοποιεί τις ευκαιρίες που δίνει η ηλεκτροκίνηση. Η premium σουηδική μάρκα ετοιμάζεται για την πιο μεγάλη αλλαγή στη σύγχρονη ιστορία της αυτοκίνησης. Αξιολογεί τις ευκαιρίες και προετοιμάζεται για το λανσάρισμα του καινοτόμου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου Volvo XC40 Recharge.

Στην Ελλάδα, παρά τις οικονομικές δυσκολίες λόγω της πανδημίας, η κυβέρνηση ξεκίνησε την εφαρμογή του προγράμματος παροχής κινήτρων για την αγορά ηλεκτρικού οχήματος «Κινούμαι ηλεκτρικά». Από την Παρασκευή 7 Αυγούστου οι ενδιαφερόμενοι καταχωρίζουν τις παραγγελίες τους για ηλεκτρικό όχημα. Στις 24 Αυγούστου ανοίγει η πλατφόρμα του προγράμματος «Κινούμαι ηλεκτρικά» για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όποιον ενδιαφέρεται να αγοράσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δίκυκλα, τρίκυκλα, επαγγελματικά van και ποδήλατα. Πρόκειται να επιδοτηθούν περίπου 15.000 αυτοκίνητα και 12.500 δίκυκλα. Διατίθενται 100 εκατ. ευρώ για την έναρξη του προγράμματος και θα ακολουθήσουν και άλλα ποσά. Υπάρχει δυνατότητα απευθείας επικοινωνίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες, μέσω τηλεφωνικών γραμμών και emails.

Η Volvo λανσάρει τη βελτιωμένη εφαρμογή Volvo on Call για smartphone, που δίνει στους οδηγούς ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών μοντέλων πληροφορίες για την οδήγηση με ηλεκτρική ενέργεια.

Η εφαρμογή παρέχει επιπλέον πληροφορίες και στους οδηγούς Volvo Recharge που παραγγέλλουν τα οχήματά τους έως τις 30 Σεπτεμβρίου και επωφελούνται από την επιδότηση ηλεκτρικής ενέργειας που προσφέρει η Volvo.

Αργότερα, εντός του έτους, η υπηρεσία θα τους δίνει επίσης τη δυνατότητα να βλέπουν την επίπτωση που έχει ο τρόπος οδήγησής τους στο ανθρακικό (CO2) τους αποτύπωμα, ενώ θα εκτιμά και το κόστος εξοικονόμησης καυσίμου που προκύπτει από την οδήγηση στο αμιγώς ηλεκτρικό πρόγραμμα.

Η Volvo ήταν ο πρώτος μεγάλος κατασκευαστής αυτοκινήτων που δεσμεύτηκε για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της, καταργώντας τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η εταιρεία είναι ήδη ηγέτιδα στις πωλήσεις των plug-in υβριδικών, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 25% των συνολικών πωλήσεών της στην Ευρώπη.

Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα λανσάρει μια σειρά από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Εως το 2025 τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα θα αντιπροσωπεύουν το 50% των πωλήσεών της, με το υπόλοιπο 50% να προέρχεται από υβριδικά. Το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το XC40 Recharge P8, θα μπει στην παραγωγή αργότερα εντός του έτους, στο εργοστάσιο της Γάνδης, στο Βέλγιο.