Quantcast

Πρεμιέρα για το Hyundai Kona Electric

Από 37.990 ευρώ το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό compact SUV της ευρωπαϊκής αγοράς. Θα διατίθεται με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες.

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό compact SUV της ευρωπαϊκής αγοράς βρίσκεται στην Ελλάδα. Φέρει το σήμα της Hyundai, ανήκει στην γκάμα του Kona και περιλαμβάνει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες. Με τον ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 204 ίππων και την πιο μεγάλη μπαταρία 64 kWh, η εργοστασιακή αυτονομία είναι 449 χλμ. (μεικτός κύκλος κατά WLTP). Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 7,9’’. Στον μικρότερο ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και με μπαταρία 39 kWh, η αυτονομία μετρήθηκε από τον κατασκευαστή στα 305 χλμ.

Η φόρτιση της μπαταρίας ιόντων λιθίου έως και το 80% της χωρητικότητάς της διαρκεί περίπου 54 λεπτά με τη χρήση ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC) 100 kW. Με τον ενσωματωμένο φορτιστή των 7,2 kW, η φόρτιση με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) διαρκεί έως 9 ώρες και 35 λεπτά για πλήρη φόρτιση (0%-100%) της μεγάλης μπαταρίας 64kWh και 6 ώρες και 10 λεπτά για την μπαταρία 39kWh. Η φόρτιση γίνεται και με οικιακή πρίζα χρησιμοποιώντας το καλώδιο ICCB.

Στην εξωτερική σχεδίαση του μπροστινού τμήματος, η κλειστή μάσκα που βελτιώνει την αεροδυναμική (cd 0,288) και το LED Composite Light αποτελούν τα βασικά στοιχεία διαφοροποίησης από το συμβατικό Kona. Στο εσωτερικό, η κεντρική κονσόλα περιλαμβάνει τα κουμπιά P, N, D και R με τον επιλογέα shift by wire. Ο καινούργιος, πλήρως ψηφιακός, πίνακας οργάνων 7 ιντσών εμφανίζει στοιχεία όπως ταχύμετρο, επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, ροή ενέργειας και επιλογή κίνησης. Ανάλογα με την επιλογή κίνησης, το χρώμα του φόντου και οι ενδείξεις προσαρμόζονται προκειμένου να παρέχουν τις πιο σημαντικές και χρήσιμες πληροφορίες. Επιπρόσθετα, το head-up display προβάλλει πληροφορίες στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Διαθέτει μεγάλο χώρο αποσκευών, από 332 έως 1.114 λίτρα.

Το σύστημα infotainment, με οθόνη αφής 10,25”, ενσωματώνει δορυφορική πλοήγηση με χάρτες 40 χωρών και δωρεάν ανανέωση, μέσα συνδεσιμότητας, καθώς και τα Apple Car Play και Android Auto. Επίσης διαθέτει κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές γραμμές καθοδήγησης. Το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης, από το πρόγραμμα Hyundai Smart Sense.

Διαθέσιμο σε τέσσερις πλούσια εξοπλισμένες εκδόσεις: Premium 39 kWh προς 37.990 ευρώ, Premium 64 kWh 42.990, Distinctive 64 kWh 45.990, Limited 64 kWh 48.990 ευρώ. Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν το όφελος κρατικού προγράμματος για την ηλεκτροκίνηση.