Quantcast

Στην κορυφή σημειώσατε Χ1

Το μικρότερο SUV της BMW βρίσκεται επί έξι χρόνια στην πρώτη θέση των πωλήσεων της σχετικής κατηγορίας στην Ελλάδα.

 

Δεν είναι μόνο η οδηγοκεντρική προσέγγιση που με εντυπωσιάζει στα μοντέλα της BMW. Είναι και η συνολική αίσθηση που παρέχουν τα πολυτελή γερμανικά αυτοκίνητα, μόλις κυλήσουν οι ρόδες τους στον δρόμο.

Η στιβαρότητα, η σύνδεση του σώματος του οδηγού με τον κινητήρα και την πολυτελή κατασκευή, είναι τα μοναδικά ατού της premium μάρκας, που καταγράφει ρεκόρ πωλήσεων και στην ελληνική αγορά.

Οι επιτυχίες της στον στίβο των πωλήσεων οφείλονται στη θερμή υποδοχή των καταναλωτών σε όλα τα μοντέλα της, ενώ, λόγω της οικονομικής κρίσης, το προβάδισμα στις πωλήσεις πήρε το μικρότερο SUV/SAV της premium φίρμας, η BMW X1. Ενα ισορροπημένο αυτοκίνητο, που έχω δοκιμάσει σε όλες τις εκδόσεις του. Με το γερμανικό αυτοκίνητο ελεύθερου χρόνου έχω κάνει και τα πιο όμορφα ταξίδια στη Πελοπόννησο. 

Αναλύοντας τα επίσημα στοιχεία, διαπίστωσα ότι εδώ και έξι συνεχή χρόνια η κορυφή της κατηγορίας των πολυτελών SUV/SAV στην ελληνική αγορά ανήκει στην BMW X1. Συνολικά, στην ελληνική αγορά έχουν πωληθεί πάνω από 6.600 BMW X 1 δεύτερης γενιάς τα τελευταία έξι χρόνια, κατατάσσοντας το δυναμικό SAV το Νο. 1 σε πωλήσεις μοντέλο BMW στη χώρα μας.

Το πρώτο εξάμηνο του 2021, έφτασε τις 573 πωλήσεις, αύξηση 52% σε σχέση με πέρυσι, ξεπερνώντας τα πολυτελή μοντέλα του ανταγωνισμού.

Το premium γερμανικό αυτοκίνητο με τη χαρακτηριστική σχεδίαση προσφέρει κορυφαία οδηγική απόλαυση και πολλές επιλογές στην κινητήρια μονάδα (βενζίνη, ντίζελ και plug-in hybrid).

Εξοπλίζεται με αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και ντίζελ BMW Twin Power Turbo 1.500 κυβικών. Κυρίαρχη θέση κατέχει στην ελληνική αγορά και η plug-in υβριδική BMW X1 xDrive25e, που αξιοποιεί την ισχύ ενός τρικύλινδρου κινητήρα βενζίνης και ενός ηλεκτροκινητήρα, για να προσφέρει στον οδηγό τη χαρά να χειρίζεται κάθε στιγμή την ισχύ των 220 ίππων, την ηλεκτροκίνηση και την τετρακίνηση. Η πρόταση με τις εξαιρετικές επιδόσεις κατέλαβε μερίδιο 29,3% επί των συνολικών πωλήσεων της Χ1 το πρώτο εξάμηνο του 2021 στην Ελλάδα.

Η BMW X1 είναι πλέον μια πιο δελεαστική πρόταση χάρη στα προνομιακά πακέτα εξοπλισμού που προσδίδουν δυναμική σπορ ή «Χ» εμφάνιση, στις ευέλικτες επιλογές χρηματοδότησης και στην ολοκληρωμένη κάλυψη για τη συντήρηση και την οδική προστασία. Από 30.390 ευρώ (X1 sDrive18i 1.5 136 ίπποι), 44.250 ευρώ (xDrive25e, 1.5 220 ίπποι).