Quantcast

30 χρόνια Beaute - “Το μυστικό της επιτυχίας”

Κατέχει δύο ρεκόρ για την ελληνική αγορά. Η Μαρία Καλλιμασιά είναι η νεαρότερη αλλά και η μακροβιότερη διευθύντρια περιοδικού στην Ελλάδα. 

Είκοσι και κάτι ήταν όταν τo 1990 ανέλαβε τη Διεύθυνση του περιοδικού Beauté. Τριάντα χρόνια μετά, Μαρία Καλλιμασιά ξετυλίγει το διαχρονικό όραμα πίσω από τη επιτυχία του αγαπημένου γυναικείου περιοδικού που γιορτάζει 30 χρόνια έκδοσης στην Ελλάδα.

Από τα χρόνια του ενθουσιασμού και της αθωότητας είχαν διαφανεί τα χαρακτηριστικά της που θα οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια στην επιτυχία του περιοδικού Beauté. Ψύχραιμη, «ήρεμη δύναμη», με διαίσθηση, και απεριόριστο σεβασμό στους συνεργάτες της, η Μαρία Καλλιμασιά είναι κάτι περισσότερο από μια γυναίκα με όραμα. Είναι σταθερό σημείο αναφοράς.

Επίγνωση και αγάπη

«Είναι πολλά τα τριάντα χρόνια, μια ζωή… Τώρα που το συνειδητοποιώ, ένα δέος το νιώθω! Μου δημιουργούνται όμως κι άλλα συναισθήματα: περηφάνια, συγκίνηση, επιβεβαίωση, αλλά και η επίγνωση ότι για να κάνεις κάτι να διαρκέσει χρειάζεται πολλή αγάπη. Σαν να μεγαλώνεις ένα παιδί, να είσαι παρούσα στη ζωή του, στην καθημερινότητά του, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Σε μια δουλειά που κάνεις με αγάπη όμως, πέρα από το προϊόν και το αποτέλεσμα που παράγεται, χρειάζεται να έχεις, σε πολύ μεγάλο βαθμό αγάπη για τους συνεργάτες σου. Μιλάμε για ομαδική δουλειά, όπου τίποτε δεν εξαρτάται μόνο από σένα.”

Το όραμα μας το είδαμε να πραγματοποιείται

“Όταν ξεκινούσα πριν 30 χρόνια υπήρχε η άγνοια κινδύνου της ηλικίας, αλλά και οι πολύ διαφορετικές συνθήκες που επικρατούσαν. Ταυτόχρονα υπήρχε ένα όνειρο, ένας ενθουσιασμός. Το όραμα μας το είδαμε να πραγματοποιείται, ειδικά στη χρυσή εποχή των περιοδικών. Το Beauté πρωτοστατούσε σε πολλά επίπεδα. Ήταν πρωτοπόρο για την αισθητική του, την οπτική του. Ήταν φυτώριο ανθρώπων, οι οποίοι αργότερα συνέχισαν, ο καθένας στον δικό του τομέα, με μεγάλη επιτυχία. Δεν υπήρξαν ποτέ στεγανά στο Beauté, είμαστε ανοιχτοί σε όλους. Δεν λειτουργήσαμε ποτέ σ’ ένα αυστηρό πλαίσιο, μέσα στο οποίο μπορούσε να μπει μόνο κάποιος με συγκεκριμένες προδιαγραφές και υπό προϋποθέσεις. Ήταν μια μεγάλη αγκαλιά όπου χωρούσαν όλοι.

Διαβάστε τη συνέχεια της εξομολόγισης της Μαρίας Καλλιμασιά στο Beauté Δεκεμβρίου και στο link https://www.beautemagazine.gr/interviews/30-chronia-beaute-to-mystiko-tis-epitychias/