Quantcast

Πίνεις καθημερινά παγωμένο τσάι; Δες τι συμβαίνει στο σώμα σου

Κάθε καλοκαιρινή περίοδο αναζητούμε τα ροφήματα που θα μας προσφέρουν ανάσα δροσιάς, ενυδάτωσης και γεύσης. Ένα από αυτά, το οποίο έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας τα τελευταία χρόνια είναι το ice tea.

Το παγωμένο τσάι είναι το τέλειο καλοκαιρινό ποτό αφού είναι κρύο, αναζωογονητικό ενώ συχνά περιέχει φρούτα και άλλα αρώματα. Σε περίπτωση που πίνεις παγωμένο τσάι κάθε μέρα, είναι άραγε καλό για την υγεία σου;

Συνήθως φτιάχνεται από μαύρο τσάι, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε είδος τσαγιού σου αρέσει, όπως το πράσινο, λευκό ή φυτικό τσάι όπως ο ιβίσκος ή η μέντα. Στην πραγματικότητα, τα οφέλη για την υγεία μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο τσαγιού που χρησιμοποιείς.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα παγωμένα και ζεστά τσάι είναι σχεδόν ίδιες ιδιότητες επειδή το παγωμένο τσάι συνήθως παρασκευάζεται ζεστό και στη συνέχεια απλώς αφήνεται μέχρι να κρυώσει.

Ας δούμε όμως τώρα τι ακριβώς μπορεί να συμβεί στο σώμα σου εάν πίνεις παγωμένο τσάι σε καθημερινή βάση.

1) Παραμένεις ενυδατωμένη

Η επαρκής ενυδάτωση βοηθά στην παροχή θρεπτικών ουσιών στα κύτταρα, στη διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος, στην καταπολέμηση των λοιμώξεων, στη λίπανση των αρθρώσεων και στην ενίσχυση της διάθεσής σου μεταξύ άλλων. Δεν έχει σημασία αν είναι μαύρο, πράσινο ή χαμομήλι.

Το τσάι είναι σχεδόν τόσο ενυδατικό όσο το νερό. Οι ερευνητές σημείωσαν ότι, αν και η καφεΐνη στο μαύρο τσάι έχει συχνά κατηγορηθεί για αφυδάτωση, τα ευρήματά τους έδειξαν ότι το τσάι και το καθαρό νερό ήταν σχεδόν πανομοιότυπα στην ικανότητά τους να παρέχουν ενυδάτωση. Έτσι, αν θέλεις να ενυδατωθείς μπορείς να πίνεις άφοβα ice tea κάθε μέρα.

2) Είναι ιδανικό υποκατάστατο του καφέ

Αν προσπαθείς να κόψεις τον καφέ ή τα ενεργειακά ποτά αλλά δεν μπορείς να εγκαταλείψεις εντελώς την καφεΐνη, δοκίμασε το παγωμένο τσάι. Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι ένα εξαιρετικό ποτό για όποιον χρειάζεται επιπλέον συγκέντρωση ή ενέργεια. Πολλοί καταναλωτές καφεΐνης έχουν επιλέξει την αντικατάσταση του καφέ με παγωμένο τσάι και είδαν μεγάλη δια

3) Συμβάλει στην απώλεια βάρους

Διάφορες μελέτες έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωση τσαγιού ενθαρρύνει την οξείδωση του λίπους. Τα λιπαρά οξέα που απελευθερώνονται στην κυκλοφορία του αίματος μπορούν στη συνέχεια να καούν για ενέργεια. Όταν το λίπος οξειδώνεται, αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια βάρους.

4) Ενισχύει την καλή λειτουργία της καρδιάς

Το ice tea χωρίς ζάχαρη περιέχει φλαβονοειδή που παίζουν ζωτικό ρόλο στην προστασία της καρδιάς από πολλές ασθένειες ενώ διατηρεί την καρδιά σου υγιή και σε καλή κατάσταση. Τα φλαβονοειδή είναι αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τις αρτηρίες από τυχόν φλεγμονές και την αθηροσκλήρωση.

5) Αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη

Εάν απολαμβάνεις καθημερινά παγωμένο τσάι που υπάρχει στην αγορά, παίρνεις σημαντική ποσότητα ζάχαρης. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει μελλοντικά σε εμφάνιση διαβήτη τύπου 2, μια αρκετά σοβαρή ασθένεια.