Quantcast

Πώς μπορεί το ηλιέλαιο να βοηθήσει στην υγεία των μαλλιών σου

Όταν αποφασίζουμε πως θα αφιερώσουμε μια ημέρα στην αυτο-φροντίδα μας, εννοούμε πως θα απολαύσουμε μάσκες προσώπου, θα επιμεληθούμε τα μαλλιά μας αλλά και την ψυχική μας υγεία.

Κυρίως όμως μιλάμε για την ομορφιά που αποτυπώνει όλα όσα αισθανόμαστε, μέσα και έξω!

Ποια θα έλεγε λοιπόν «όχι» σε μια περιποίηση μαλλιών η οποία θα πρόσφερε βαθιά ενυδάτωση που θα έδιωχνε μακριά τις ταλαιπωρημένες άκρες, κάνοντας θαύματα στο τριχωτό της κεφαλής;

Τι θα έλεγες αν υπήρχε ένας τρόπος για να απολαύσεις όλα τα οφέλη μιας θεραπείας που θα μεταμόρφωνε τα μαλλιά σου και την οποία θα μπορούσες να κάνεις μόνη σου στο σπίτι με φυσικά υλικά, χωρίς να ξοδέψεις ούτε ένα extra ευρώ; Το μαγικό αυτό συστατικό υπάρχει στην κουζίνα σου και είναι το ηλιέλαιο.

Αυτό το συστατικό μπορεί ν' αποτελέσει μια βασική προσθήκη στη ρουτίνα ομορφιάς σου εξαιτίας των ενυδατικών και θεραπευτικών του ιδιοτήτων.

Το ηλιέλαιο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, ελαϊκό οξύ, λινελαϊκό οξύ και σουσάμολη, όλα ευεργετικά συστατικά για την υγεία των μαλλιών μας, το καθένα με τους δικούς του τρόπους.

Τόσο η βιταμίνη Ε όσο και η σισαμόλη είναι από μόνα τους αντιοξειδωτικά και βοηθούν στη μείωση του οξειδωτικού στρες που αντιμετωπίζουν τα μαλλιά μας από την απελευθέρωση των ελεύθερων ρίζων.

Στην πραγματικότητα, τα μαλλιά μας βρίσκονται συνεχώς κάτω από μια μόνιμη σύγχυση, λόγω της θερμοκρασίας του εξωτερικού και του εσωτερικού αέρα, της ρύπανσης, των χημικών ουσιών αλλά και της θερμότητας που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια του styling.

Δες τα οφέλη του ηλιέλαιου για τα μαλλιά σου:

#1. Επειδή το ηλιέλαιο περιέχει όλα αυτά τα υγιεινά συστατικά, μπορεί να προσφέρει πολλά και ποικίλα οφέλη για την υγεία και την εμφάνιση των μαλλιών μας.

#2. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του λαδιού μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της ερυθρότητας, της απολέπισης και του κνησμού που δημιουργούνται στο τριχωτό της κεφαλής και το καθιστούν ιδανικό για μασάζ για την ανάπτυξη νέων μαλλιών.

#3. Το ηλιέλαιο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της τριχόπτωσης και στην ανάπτυξη της τριχοφυΐας με έναν επιπλέον τρόπο: είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά (κοινά στους ηλιόσπορους), όπως σίδηρο, σελήνιο και ασβέστιο, που βοηθούν στην προστασία από την τριχόπτωση.

#4. Το ηλιέλαιο είναι επίσης ελαφρύ και μη λιπαρό, οπότε δε θα βαρύνει τα μαλλιά σου ή θα τα κάνει να φαίνονται βρώμικα και λαδωμένα.

#5. Το ηλιέλαιο είναι στην πραγματικότητα ικανό να «διεισδύσει» στην τρίχα και να την ενυδατώσει, καλύπτοντάς την με ένα στρώμα σαν «φιλμ», το οποίο την κάνει γερή και λαμπερή.