Quantcast

Winter body care! 7 tips για λαμπερό και ενυδατωμένο δέρμα τον χειμώνα

Κάθε καλοκαίρι «πέφτεις με τα μούτρα» στη φροντίδα της επιδερμίδας, γιατί θέλεις να έχεις πάντα και παντού ενυδατωμένο και λαμπερό δέρμα. Βλέπεις, τα μαγιό, οι mini φούστες, τα playsuits και τα denim shorts έχουν την τιμητική τους και ένα μεγάλο μέρος του σώματός σου είναι διαρκώς εκτεθειμένο στην ατμόσφαιρα και στα μάτια των γύρω σου. Θέλεις, λοιπόν, να είναι περιποιημένο και αξιοθαύμαστο το σώμα σου από την κορυφή ως τα νύχια!

Ωστόσο, μόλις φύγει το καλοκαίρι και μπεις σιγά - σιγά στον χειμώνα κάπως αφήνεσαι. Το έχεις παρατηρήσει ποτέ; Αμελείς τη σωστή φροντίδα της επιδερμίδας του σώματος, δεν την ενυδατώνεις σωστά και τακτικά και το αποτέλεσμα είναι να έχεις αφυδατωμένο και ταλαιπωρημένο δέρμα. Όλη αυτήν τη δική σου αμέλεια- φυσικά- επιβαρύνει και η ατμόσφαιρα. Οι χαμηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την υγρασία των εσωτερικών χώρων αφυδατώνουν και ξηραίνουν το δέρμα σου.

Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι πρέπει να αφυπνιστείς και να δράσεις γρήγορα για να… προλάβεις τα χειρότερα. Να μην σπεύσεις απλά να βάλεις λίγη ενυδατική κρέμα στο σώμα σου όταν αυτό εκπέμψει SOS, γιατί δε θα καταφέρεις να πετύχεις και πολλά πράγματα.

Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να «χτίσεις» μια χειμερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας του σώματός σου και να την ακολουθείς πιστά.

Για να σε βοηθήσουμε εμείς σου προτείνουμε παρακάτω 7 μυστικά/βήματα που θα κάνουν το δέρμα σου πιο όμορφο, λαμπερό, αλλά και ανθεκτικό στις «επιθέσεις» του χειμερινού καιρού, που όπου να’ ναι θα έρθει! Μην τα αμελήσεις, για το καλό σου!

#1. Πιες πολύ νερό! Η ενυδάτωση ξεκινά από μέσα προς τα έξω και θα βοηθήσει πολύ!

#2. Βάλε ενυδατική κρέμα όσο το δέρμα σου είναι ακόμα νωπό. Έτσι, η επιδερμίδα θα ενυδατωθεί πολύ καλύτερα.

#3. Αν το δέρμα σου είναι ξηρό, έχει αφυδατωθεί πολύ ή ξεφλουδίζει, πρέπει να επιλέξεις ένα body butter ή ένα πλούσιο θρεπτικό λάδι. Συγκριτικά με μία κρέμα, επανορθώνουν πιο γρήγορα την επιδερμίδα και ενυδατώνουν σε βάθος.

#4. Κάνε απολέπιση. Δυο με τρεις φορές την εβδομάδα θα πρέπει να συνεχίσεις να κάνεις scrub σώματος. Τα νεκρά κύτταρα πρέπει να απομακρύνονται, διαφορετικά η επιδερμίδα σου θα δείχνει όλο και πιο αφυδατωμένη ή ξηρή.

#5. Μην κάνεις μπάνιο με καυτό νερό. Σίγουρα όταν έξω κάνει κρύο, χρειάζεσαι όσο τίποτε άλλο ένα καυτό ντους. Όμως, το καυτό νερό είναι ικανό να αφυδατώσει την επιδερμίδα σου και μετά εσύ… θα τρέχεις. Προτίμησε, λοιπόν, το χλιαρό νερό.

#6. Μην ξεχνάς να φροντίσεις τα χέρια σου. Body care δε σημαίνει μόνο πόδια. Ειδικά τώρα που χρησιμοποιούμε καθημερινά το αντισηπτικό, τα χέρια σου έχουν ανάγκη από ενυδατική κρέμα αρκετές φορές την ημέρα.

#7. Θυμήσου πότε άλλαξες τελευταία φορά το σφουγγάρι με το οποίο κάνεις ντους. Αν χρησιμοποιείς τούλινο σφουγγάρι, πρέπει να το αλλάζεις κάθε τρεις εβδομάδες. Αν χρησιμοποιείς κανονικό, τότε η αλλαγή πρέπει να γίνεται κάθε έξι εβδομάδες.