Quantcast

Κρέστενα: Εισέβαλαν σε σπίτι και έκλεψαν μια... περιουσία – Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες

Οι ληστές φαίνεται πως ήταν καλά «διαβασμένοι» για το τι έκρυβε το ανδρόγυνο στο σπίτι τους στα Κρέστενα...

75.000 ευρώ μετρητά, χρυσές λίρες Αγγλίας, και μια συλλογή παλαιών σπάνιων χαρτονομισμάτων μέσα σε ένα χρηματοκιβώτιο στο υπνοδωμάτιο, με τη συνολική αξία να ξεπερνά τις 120.000 ευρώ. Αυτή ήταν και η λεία τους.

Οπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι τέσσερις από τους πέντε συνολικά ληστές έφθασαν μία ημέρα πριν κάνουν τη ληστεία. Ο πέμπτος συνεργός, από τον Πύργο, που λόγω επαγγέλματος κινείται σε περιοχές της Ηλείας και έχει “χαρτογραφήσει” διαδρομές -όπως αποδείχθηκε- ήταν κι αυτός που γνώριζε πολύ καλά πρόσωπα και καταστάσεις… Όπως για παράδειγμα τον… θησαυρό που κρυβόταν στο σπίτι του ζευγαριού στα Κρέστενα.

Στο σπίτι βρίσκουν μόνο την 67χρονη γυναίκα, καθώς ο σύζυγός της απουσίαζε και ξεκινούν τη… δράση τους.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε το θύμα στις Αρχές, είδε από το παράθυρό της κουζίνας ένα αυτοκίνητο να παρκάρει στην αυλή της… Ο οδηγός κατέβηκε από το όχημα και πήγε στον πρώτο όροφο της διπλοκατοικίας… Της χτύπησε την πόρτα, της είπε ότι είναι αστυνομικός και πως τη χρειάζονται για εμπλοκή του συζύγου της σε ποινική υπόθεση… Η αφέλειά της, την έκανε να τον πιστέψει, του άνοιξε την πόρτα και τον οδήγησε στην κουζίνα… Από τα λεγόμενά του, η άτυχη γυναίκα κατάλαβε πως ο εν λόγω άνδρας, δεν είναι αστυνομικός… Ενστικτωδώς, πήγε στον υπνοδωμάτιο και είδε έναν από τους συνεργούς να σπρώχνουν το χρηματοκιβώτιο προς την έξοδο… Τότε οι ληστές την χτύπησαν και την ακινητοποίησαν, πήραν τα κλοπιμαία και το έβαλαν στα πόδια.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα πλήρη στοιχεία των ληστών. Οι τέσσερις ηλικιών 23, 27, 28 και 40 ετών ζουν σε περιοχές της Αττικής ενώ ο πέμπτος, ο 45χρονος ζει στον Πύργο.