Quantcast

Εικόνες «προ κορωνοϊού» στα διόδια με ουρές χιλιομέτρων - Πέρασαν 13.000 αυτοκίνητα στην Ελευσίνα - ΦΩΤΟ

Έξοδο του Πάσχα από τα παλιά θυμίζει η εικόνα που επικρατεί στα διόδια καθώς πλήθος κόσμου σπεύδει να φύγει από την Αττική.

Στην Ελευσίνα, οι ουρές των αυτοκινήτων είναι τεράστιες λόγω και των αυστηρών ελέγχων που γίνονται σε κάθε όχημα που επιχειρεί να περάσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα διόδια της Ελευσίνας με κατεύθυνση προς Κόρινθο, περίπου από 13.000 οχήματα και έχουν γίνει περισσότερες από 200 αναστροφές σε οδηγούς που δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα.

Οι σαρωτικοί έλεγχοι γίνονται και από την Τροχαία αυτοκινητοδρόμων αλλά και από επιθεωρητές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Καθώς παρατηρήθηκε ότι αρκετοί προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα, επιστρατεύθηκαν οι επιθεωρητές που με ένα φορητό σαρωτή, ταυτοποιούν και διασταυρώνουν τα έγγραφα του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

Επίδοξοι ταξιδιώτες επιστρατεύουν απίστευτες δικαιολογίες για να καταφέρουν να περάσουν και να κάνουν Πάσχα στο χωριό. Οι περισσότερες δικαιολογίες αφορούν παροχή βοήθειας και επίσκεψη σε ιδιώτη γιατρό στην επαρχία.

Οι έλεγχοι αναμένεται να αυστηροποιηθούν ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες.

Δείτε τις εικόνες:

Ουρά χιλιομέτρων στην Ελευσίνα: Αυστηροί έλεγχοι στα διόδια - Πόσα αυτοκίνητα έκαναν αναστροφή [Εικόνες]
1
1
1
1
1
1

Μέχρι αργά το απόγευμα περίπου 12.500 οχήματα έχουν περάσει από τα διόδια της Ελευσίνας, ωστόσο περίπου 180 αυτοκίνητα υποχρεώθηκαν να κάνουν αναστροφή και να επιστρέψουν, αφού οι οδηγοί δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα για τη μετακίνησή τους εκτός Αττικής.

Πολλοί ταξιδιώτες επιστρατεύουν απίστευτες δικαιολογίες για να κάνουν Πάσχα στο χωριό. Οι περισσότερες αφορούν παροχή βοήθειας και επίσκεψη σε ιδιώτη γιατρό στην επαρχία.

Άλλοι εκμεταλλέυονται την απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων και ψευδώς ισχυρίζονται ότι μεταβαίνουν σε άλλους δήμους εντός Αττικής. Τα όρια της Αττικής ορίζονται μέχρι την Κινέττα και οι οδηγοί για να κινηθούν πέρα από το συγκείμενο σημείο χρειάζονται τα σχετικά έγγραφα.

Στην Αθηνών - Λαμίας μέχρι το μεσημέρι είχαν περάσει 9.600 οχήματα και 20 πήραν τον δρόμο της επιστροφής.

1

Σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας, από χθες Μεγάλη Τέταρτη έως και σήμερα στις 06.00 το πρωί 16.400 αυτοκίνητα πέρασαν από τα διόδια της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου και έγιναν 227 επιστροφές. 18.909 αυτοκίνητα από τα διόδια της Αθηνών – Λαμίας και καταγράφηκαν 2 παραβάσεις και 46 επιστροφές στην πόλη.

Η διαπεριφερειακή μετακίνηση για λόγους υγείας επιτρέπεται μόνο προς δημόσια δομή υγείας, η οποία θα πρέπει να πιστοποιείται από έγγραφο της ίδιας της δομής. Επίσης, η μετακίνηση επιτρέπεται μόνο για εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, σε κηδεία, διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις, φυσικά, πρέπει να επιδεικνύουν οι πολίτες τα απαραίτητα έγγραφα. Επίσης δεν επιτρέπεται η συνδυαστική χρήση βεβαίωσης μετακίνησης για λόγους εργασίας και Ε1 για εφάπαξ μετάβαση σε μόνιμη κατοικία.