Quantcast

Άγιοι Ανάργυροι: «Θα σε σκοτώσω...» φώναζε ο δράστης - Tην κυνηγούσε με το μαχαίρι και την έβριζε

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο κατηγορούμενος.

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία με τη νέα γυναικοκτoνiα που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (1/04), με θύμα μια 28χρονη, την οποία δολοφόνησε με μαχαίρι ο πρώην σύντροφός της στους Αγίους Αναργύρους, λίγα μόλις μέτρα από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Ο δράστης ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη.

Σοκάρει η κατάθεση του φίλου της 28χρονης

Στο μεταξύ σοκάρει η κατάθεση του φίλου της 28χρονης ο οποίος ήταν αυτός που τη συνόδευσε στο Α.Τ. και ήταν παρών στη δολοφονία της φίλης του. Ο μάρτυρας περιέγραψε στους αστυνομικούς όλα όσα συνέβησαν χθες το βράδυ.

«Λίγο μετά τις 10 επέστρεφα στο σπίτι μετά από μια μικρή βόλτα και είδα (τον φερόμενο δράστη) να γυροφέρνει στο σπίτι με ένα μηχανάκι. Η κοπέλα τρόμαξε και του είπε να πάνε στο αστυνομικό τμήμα. Στο τμήμα που φτάσαμε εγώ κάθισα απ' έξω και άκουσα δύο γυναίκες αστυνομικούς να της λένε να καταθέσει μήνυση για τον συλλάβουν». 

Στη συνέχεια ο μάρτυρας υποστήριξε ότι το θύμα βγήκε από το γραφείο και όταν την ρώτησα τι έγινε, μου είπε ότι δεν κατέθεσε μήνυση γιατί δεν τον φοβάται και ότι θα καλούσε το 100 για να τη συνοδεύσει περιπολικό στο σπίτι. 

Την ώρα που μιλούσε στο τηλέφωνο και προσπαθούσε να εξηγήσει στην τηλεφωνήτρια της Άμεσης Δράσης πού βρίσκονται, εμφανίστηκε ο φερόμενος δράστης με το μηχανάκι και μέσα σε δευτερόλεπτα άρχισε να την καρφώνει με το μαχαίρι φωνάζοντάς της «θα σε σκοτώσω», ενώ παράλληλα την έβριζε. 

Ο φίλος της 28χρονης λέει ότι τα έχασε, δεν είδε όμως κανέναν αστυνομικό να βγαίνει από το κοβούκλιο της φρουράς.  Στη συνέχεια, κι ενώ και οι δύο ήταν πεσμένοι στο έδαφος αιμόφυρτοι, εμφανίστηκε αστυνομικός και κλώτσισε το μαχαίρι από το χέρι του δράστη.

Παρέμβαση εισαγγελέα για πιθανές ευθύνες αστυνομικών

Προκαταρκτική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας θα αναζήθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των αστυνομικών που είχαν βάρδια στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων όπου η 28χρονη κατήγγειλε τον πρώην σύντροφό της, θα διενεργήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αντώνης Ελευθεριάνος έδωσε την εντολή μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για τη δολοφονία της κοπέλας στην Εισαγγελία κοντά στο ΑΤ.

Το διερευνώμενο αδίκημα είναι αυτό της παράβασης καθήκοντος ενώ ο εισαγγελέας που θα διενεργήσει την έρευνα θα αναμένει το πόρισμα της ΕΔΕ.

Σε βάρος του δράστη ασκήθηκε ποινική διωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία και προμήθεια, κατοχή ναρκωτικών ουσιών για δίκη του χρήση.