Quantcast

Άγιος Παντελεήμονας: Προσήχθη άνδρας που μπήκε σε εκκλησία με μαχαίρι και μιλούσε αραβικά

Προσήχθη άνδρας συριακής καταγωγής από άνδρες της ΟΠΚΕ που μπήκε στον ναό του Αγίου Παντελεήμονα κρατώντας μαχαίρι. Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Πέμπτης.

Μάλιστα, μπαίνοντας, έπεσε κάτω και άρχισε να προσεύχεται με αποτέλεσμα να μην αντιληφθεί καν τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, οι οποίοι ειδοποιήθηκαν από τον ιερέα για ύποπτο άνδρα  που είχε εισέλθει εντός του ναού με σακίδιο και συμπεριφερόταν ύποπτα.

Μόλις οι ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες της ΟΠΚΕ τον πλησίασαν, ο αλλοδαπός τους αντιλήφθηκε και άρχισε να φωνάζει ενώ αντιστεκόταν σθεναρά, στην προσπάθεια να τον συλλάβουν.

Από τον έλεγχο που έκαναν πάνω του, βρήκαν και κατέσχεσαν ένα μαχαίρι, ενώ στο σακίδιο του βρέθηκε το κοράνι.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η αντιτρομοκρατική.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για κάτοικο της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα ο οποίος έχει απασχολήσει αρκετές φορές τις Αρχές.

Την περίοδο του Πάσχα κατά την διάρκεια λειτουργίας στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, εισήλθε εντός εκκλησίας και έψαλε διαβάζοντας το κοράνι. Σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία ενώ έγινε και διοικητική απέλαση για λόγους δημόσιας ασφάλειας. Άλλες δυο φορές απασχόλησε με παρόμοια περιστατικά και από το ΤΑ Αγίου Παντελεήμονα έγιναν διοικητικές εκ νέου για λόγους δημόσιας ασφαλείας καθώς οδηγήθηκε επίσης για ψυχιατρική εξέταση, ωστόσο δεν κρίθηκε αναγκαία η κράτηση του. Επίσης ο αλλοδαπός (πριν περίπου 20 ημέρες) έβαλε φωτιά στο «Σπίτι του κηπουρού», το οποίο ανήκει στον Δήμο, προανακριτικά επιλήφθηκε η πυροσβεστική .