Quantcast

Αλεξανδρούπολη: Οργή για πολίτη που «συλλαμβάνει» μετανάστες, τους κλείνει σε τρέιλερ και καλεί σε πογκρόμ- Συνελήφθη άμεσα

Οργή και προβληματισμό, προκαλεί βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου και δείχνει πολίτη στην Αλεξανδρούπολη, κατά τη διάρκεια της φωτιάς να βγαίνει στους δρόμους της πόλης και να «συλλαμβάνει» μετανάστες και πρόσφυγες και να καλεί σε πογκρόμ.

Ο άνδρας που τραβάει το βίντεο ακούγεται να μιλάει για «25 κομμάτια», ενώ ανοίγει το τρέιλερ και δείχνει τους μετανάστες. Φτάνει δε σε σημείο να κατηγορεί τους μετανάστες για τις φωτιές που ξέσπασαν στον Έβρο τις τελευταίες ημέρες, και αναφέρει σε προκλητικό τόνο: «Κοιμόμαστε. Μια βόλτα από τη Χηλή και έχω φορτώσει 25 κομμάτια έχω μέσα στο τρέιλερ».

Καλεί δε σε πογκρόμ εναντίον μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή του Έβρου και ακούγεται να λέει στο βίντεο: «Θα μας κάψουν αυτοί ρε π@@@@, θα μας κάψουν αυτοί. Ωπ, βλέπετε; 25 κομμάτια τα μπ@@@ρδα. Έχει γεμίσει όλο το βουνό, παιδιά. Όλο το βουνό έχει γεμίσει γ@@ω την τρέλα τους ρε π@@@η. Αυτοί είναι ορκισμένοι, άσε, γ@@@@έ το, αυτοί είναι ορκισμένοι να μας κάψουνε. Γεμάτα τα πουρνάρια. Γεμάτα τα πουρνάρια, παντού, αυτό σας λέω παιδιά. Οργανωθείτε, βγείτε όλοι να τους μαζέψουμε. Θα μας κάψουνε, αυτό σας λέω μόνο».

Η κινητοποίηση των Αρχών ήταν άμεση και ο ιδιοκτήτης του οχήματος εντοπίστηκε, προσήχθη και κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσα στο τρέιλερ κρατούνταν 13 μετανάστες.

Εκτός από τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου έχουν συλληφθεί δύο ακόμα άτομα τα οποία φέρονται να τον βοήθησαν.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Εντοπίστηκε, προσήχθη και κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης ο ιδιοκτήτης του οχήματος (αλλοδαπός υπήκοος), το οποίο εμφανίζεται σε video να έλκει τρέιλερ, εντός του οποίου κρατούνταν παράνομα 13 παράτυποι μετανάστες, συριακής και πακιστανικής καταγωγής. Το συμβάν έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα , πλησίον της Αλεξανδρούπολης. Επιπλέον του ιδιοκτήτη του οχήματος, προσήχθησαν και κρατούνται δύο ημεδαποί, οι οποίοι φέρονται να τον συνέδραμαν. Οι συλληφθέντες παραπέμπονται στην ελληνική Δικαιοσύνη.