Quantcast

Άλιμος: Συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη διάσωση της φάλαινας - Αγωνία για την κατάστασή της - Βίντεο

Συνεχίζεται η «μάχη» για την διάσωση της νεαρής ραμφοφάλαινας που εκβράστηκε σε αβαθή νερά μπροστά από την παραλία του Αλίμου.

Ειδικοί έχουν σπεύσει από το πρωίγια να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια και περίθαλψη στο θηλαστικό, το οποίο φέρεται να είναι σοβαρά τραυματισμένο. 

Οι εξειδικευμένοι κτηνίατροι του Ελληνικού Κέντρου Διάσωσης και Περίθαλψης Θαλάσσιων Θηλαστικών «Αρίων»,  δίνουν μάχη για να παράσχουν στο τραυματισμένο ζώο τις πρώτες βοήθειες υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας κτηνιατρικής του ΑΠΘ, Νατάσσας Κομνηνού.

Από το ζώο έχει ληφθεί δείγμα αίματος, και οι κτηνίατροι αναμένουν εναγωνίως τα αποτελέσματα για να διαπιστώσουν εάν, πέρα από το τραύμα που το ζώο φέρει στο ράμφος, υπάρχει κάποιος εσωτερικός τραυματισμός ή κάποιος ιός που βασανίζει το θηλαστικό.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου «Το θηλαστικό αυτή τη στιγμή ταλαιπωρείται», αφού όπως αναφέρει το δελτίο του ΑΝΤ1, σύμφωνα με τον ίδιο, η ίδια φάλαινα βρέθηκε και χθες στα ρηχά, στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης.

Το περίπου 5 μέτρων θηλαστικό, καθότι συνηθισμένο να ζει σε πολύ μεγάλα βάθη, πέρα από την ταλαιπωρία που φαίνεται να βιώνει λόγω της κατάστασης της υγείας του, είναι και πολύ αποπροσανατολισμένο και τρομαγμένο, όπως αναφέρουν οι ειδικοί.

Δείτε το βίντεο: