Quantcast

Αμοργός: Αγνοείται 59χρονος Αμερικανός που είχε ξεκινήσει για πεζοπορία

Σε εξέλιξη έρευνες για την ανεύρεσή του.

Ο 59χρονος Αμερικανός, συνταξιούχος αστυνομικός από το Λος Άντζελες και με υπηκοότητα και από τη Γαλλία, που εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται για διακοπές στην Αμοργό, ξεκίνησε στις 7.05 το πρωί της Τρίτης πεζοπορία από την Αιγιάλη ακολουθώντας χαρακτηρισμένο μονοπάτι με τελικό προορισμό τα Κατάπολα και ενδεικτικό χρόνο διαδρομής 4 ώρες και 5 λεπτά.

Οι ώρες περνούσαν δίχως ο άνδρας να δώσει σημάδια ζωής, ενώ φίλος του που τον φιλοξενούσε και τον περίμενε στα Κατάπολα δεν τον είδε ποτέ να φτάνει. Έτσι τον κάλεσε και στα δύο του κινητά τηλέφωνα, χωρίς όμως να λάβει απάντηση. Στη συνέχεια δήλωσε την εξαφάνισή του στο αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το τελευταίο μήνυμα που είχε στείλει ο 59χρονος ήταν στις 7.20 το πρωί, 15 λεπτά αφότου ξεκίνησε την πεζοπορία, στην αδελφή του. Το μήνυμα, περιελάμβανε μια φωτογραφία της πινακίδας του μονοπατιού.

Αστυνομικοί του Α.Σ. Αμοργού σε συνεργασία με κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και Εθελοντών Διασωστών ξεκίνησαν άμεσα έρευνες, δίχως μέχρι τώρα να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

Από το Α.Τ. Νάξου εστάλη αίτημα προς εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για τον εντοπισμό των δυο κινητών τηλεφώνων που είχε στην κατοχή του ο 59χρονος, με τις αρχές να ευελπιστούν ότι εφόσον οι συσκευές δεν έχουν απενεργοποιηθεί ή δεν έχουν υποστεί φθορά, θα δείξουν την την τοποθεσία του άνδρα.