Quantcast

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Σάμο: Εκκενώνονται οικισμοί - Βίντεο

Οι κάτοικοι απομακρύνονται από την στεριά, με ιδιωτικά σκάφη αλλά και με τη βοήθεια των σκαφών του Λιμενικού.

Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση στη Σάμο, καθώς μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Παλαιοχώρι, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε μάλιστα εντολή ώστε να εκκενωθούν δύο οικισμοί, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν επικίνδυνα. Πρόκειται για τους οικισμούς Μακριά Πούντα και τον Λιμνιώνα, που εκκενώνονται για προληπτικούς λόγους.

Οι κάτοικοι απομακρύνονται από την στεριά, με ιδιωτικά σκάφη αλλά και με τη βοήθεια των σκαφών του Λιμενικού.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 49 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 15 οχήματα, ενώ υπήρχε και η βοήθεια από πέντε αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα μέχρι να πέσει η νύχτα. Βοηθούν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Δείτε το βίντεο από τη Σαμιακή Τηλεόραση (ΣΑ.Τ.):

Αρχιπύραρχος Δαδούδης: Θα καίει όλη νύχτα η πυρκαγιά

Μιλώντας στο SamosVoice.gr ο νέος συντονιστής Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος σε Αιγαίο-Κρήτη, αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Δαδούδης, εξήγησε πως η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη στην ευρύτερη περιοχή Παλαιοχωρίου-Μακριάς Πούντας-Λιμνιώνα, στα νοτιοδυτικά του νησιού.

Όπως σημείωσε, ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού έχουν μετακινηθεί προληπτικά, ενώ ζημιές σε κατοικίες δεν έχουν αναφερθεί έως τώρα. «Ο Θεός να μας βοηθήσει, γιατί σήμερα, πέρα από την πτώση του ελικοπτέρου, όλα ήταν ανάποδα: και οι άνεμοι πνέουν πολύ ισχυροί, και αναταράξεις και κυματισμούς είχαμε…» ανέφερε.

Και πρόσθεσε:

«Θα χρειαστούμε οπωσδήποτε τη συνδρομή των εναερίων μέσων από νωρίς το πρωί της Πέμπτης. Οι επίγειες δυνάμεις μας θα συνεχίσουν όλη τη νύχτα να είναι επί ποδός».