Quantcast

Ανοίγουν τα κινητά της Πισπιρίγκου - Ξεκινούν οι καταθέσεις μαρτύρων

Με τη βούλα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου «ανοίγουν» τα τηλέφωνα στην υπόθεση που αφορά την 9χρονη Τζωρτζίνα από την Πάτρα και τον τρόπο με τoν οποίο δολοφονήθηκε.

Ανοίγουν για τις διωκτικές αρχές οι επικοινωνίες της Ρούλας Πισπιρίγκου, μετά την έκδοση βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που αποδέχθηκε το αίτημα της ανακρίτριας της υπόθεσης, Χριστίνας Σαλάππα για άρση απορρήτου τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών επικοινωνιών της κατηγορουμένης για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Το Συμβούλιο έδωσε θετική απάντηση στο ανακριτικό αίτημα και έτσι μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» των ειδικών της Αστυνομίας οι επαφές και οι επικοινωνίες της 33χρονης, με σκοπό τον εντοπισμό κρίσιμων δεδομένων που εκτιμάται ότι θα ανακτηθούν. Στο μεταξύ ξεκινούν άμεσα οι καταθέσεις μαρτύρων που καλεί η ανακρίτρια, με πρώτους στην λίστα της τους γιατρούς αλλά και νοσηλευτές των νοσοκομείων που νοσηλεύτηκε η 9χρονη.

Από το ανακριτικό γραφείο θα περάσουν όλοι οι επιστήμονες και άλλοι μάρτυρες των γεγονότων από τον Απρίλιο του 2021, όταν ξεκίνησε η πορεία του παιδιού προς τον θάνατο.

Πριν έναν χρόνο η 9χρονη εμφάνισε πολύ σοβαρό επεισόδιο ανακοπής στο Καραμανδάνειο Νοσκομείο, που είχε εισαχθεί λόγω σπασμών στον ύπνο της. Εκεί οι γιατροί έδωσαν μάχη με μεγάλης διάρκειας διαδικασία ανάνηψης που έσωσε το παιδί, αφήνοντας όμως σοβαρό πρόβλημα στο κεντρικό νευρικό σύστημα λόγω της έλλειψης οξυγόνου μέχρι να επανέλθει η λειτουργία της καρδιάς. Το παιδί έκτοτε νοσηλεύτηκε στο Ωνάσειο αλλά και στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού όπου και κατέληξε στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Τι απαντά το «Χαμόγελο του Παιδιού» για την κακοποίηση της Τζωρτζίνας

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος από το «Χαμόγελο του Παιδιού» έδωσε απαντήσεις για τις καταγγελίες σχετικά με την κακοποίηση της Τζωρτζίνας. Όπως είπε ο Κώστας Γιαννόπουλος στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», στις 22 Αυγούστου 2014 έγινε μια ανώνυμη καταγγελία που αφορούσε την οικογένεια Δασκαλάκη.

Συγκεκριμένα, καταγγέλθηκε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου εθεάθη δημοσίως να χτυπά την Τζωρτζίνα, που τότε ήταν 10 μηνών. Όπως είπε ο κ. Γιαννόπουλος, η εν λόγω καταγγελία εστάλη με την ένδειξη «επείγον» στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Για την πρώτη καταγγελία που αφορούσε την κακοποίηση της Τζωρτζίνας, ο κ. Γιαννόπουλος είπε: «Η Εισαγγελέας που διαχειρίστηκε το θέμα μας είπε ότι στις 25 πήγε στα χέρια της η αναφορά – 22 ήταν Παρασκευή – και ότι στις 27 έφυγε από τα χέρια της και πήγε στην ομάδα παιδικής προστασίας του δήμου Πατρέων. Η έρευνα έγινε τελικά την 1η Οκτωβρίου, παρόλο που η ένδειξη ήταν “επείγον”. Η Εισαγγελέας αναφέρθηκε σε καλές συνθήκες και ότι δεν υπήρξαν ενδείξεις κακοποίησης», επεσήμανε ο κ. Γιαννόπουλος.

«Η επόμενη επικοινωνία που είχαμε κατόπιν αιτήματος των γιατρών και της κοινωνικής υπηρεσίας στο Ρίο ήταν τον Απρίλιο του 2021, για να στηρίξουμε την οικογένεια λόγω της ασθένειας του παιδιού. Τότε ήταν που μας είπαν οι γιατροί ότι κάτι περίεργο συμβαίνει με την οικογένεια. Τους είπαμε ότι πρέπει να απευθυνθούν στην Εισαγγελία, δεν μπορούσε να περάσει μέσα από εμάς», κατέληξε ο κ. Γιαννόπουλος.