Quantcast

Αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το σποτ του συνεδρίου για τη γονιμότητα - ΒΙΝΤΕΟ

Εντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ένα βίντεο που προβλήθηκε για το πρώτο πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας. 

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέσυρε την αιγίδα της από το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές» που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα 2-4 Ιουλίου 2021, όπως έγινε γνωστό.

Επίσης αποσύρθηκαν από χορηγοί επικοινωνίας η ΕΡΤ και το ΑΠΕ μετά από ανάρτηση του υφυπουργού στον πρωθυπουργό Θοδωρή Λιβάνιου.

Χ. Θεοχάρης: Δεν είχα ποτέ αποδεχθεί την πρόσκληση

Απαράδεκτα και αναχρονιστικά τα μηνύματα που περνούσε το video της εκδήλωσης, αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης για το συνέδριο. Ο υπουργός ξεκαθαρίζει ότι "Δεν είχα ποτέ αποδεχθεί την πρόσκληση ως ομιλητής για το συνέδριο με θέμα τη Γονιμότητα στα Ιωάννινα. Έκπληκτος είδα το όνομά μου στον κατάλογο των ομιλητών".

Τι αναφέρει το βίντεο:

Το βίντεο το οποίο δημοσιεύτηκε στο YouTube προκάλεσε οργή για τα σεξιστικά στερεότυπα που αναπαράγει. Συγκεκριμένα, εμφανίζεται μια γυναίκα η οποία ουσιαστικά απολογείται στον εαυτό της για το γεγονός ότι προτίμησε να σπουδάσει και να φροντίσει την καριέρα της και να μην κάνει παιδιά. Ξαφνικά ξυπνά μπροστά από μία τούρτα γενεθλίων με τα κεράκια να δείχνουν το νούμερο 41.

Μπροστά από αυτήν την «εφιαλτική» τούρτα στέκεται η γυναίκα του σποτ, η οποία ακούει μια φωνή να λέει: «Και ξαφνικά, έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά. Κι έτσι απλά, αρχίζει ο απολογισμός. Όχι γι’ αυτά που έκανες, αλλά γι αυτά που θα έπρεπε να έχεις κάνει. «Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;» Πέρασες στο πανεπιστήμιο. Έπιασες μια καλή δουλειά. Γνώρισες τον άνδρα των ονείρων σου. Και ξαφνικά μαθαίνεις, ότι αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου, δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα». «Τι έχω κάνει λάθος;» ρωτάει τρομαγμένη η πρωταγωνίστρια; «Τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος. Απλά δεν γνώριζες» απαντά η φωνή.

Μεταξύ των έντονων επικρίσεων στο διαδίκτυο, και αυτή της δημοφιλούς τραγουδίστριας Καίτης Γαρμπή, στην οποία πριν από λίγο καιρό είχε ζητηθεί να απευθύνει πρόσκληση για το συνέδριο. Η κα Γαρμπή εμφανίστηκε εξοργισμένη με το προωθητικό βίντεο, και ανακοίνωσε ότι αποσύρει την στήριξή της.

Και η Νάταλι Κάκκαβα απέσυρε τη στήριξή της γράφοντας στο twitter: Θέλω να δηλώσω κι εγώ δημόσια πως δεν συμφωνώ καθόλου με το σποτ το οποίο κυκλοφόρησε για το #συνεδριο υπογονιμοτητας..Καθε γυναίκα οφείλει να ορίζει το σώμα,τη ζωή και την ψυχή της όπως εκείνη θέλει.. Αποσύρω τη στήριξη μου και δεν θέλω να έχω καμία συμμετοχή.