Quantcast

Αποκάλυψη: Οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. «ψάχνουν» τη γυναίκα που... κοιτούσε την κάμερα!

Αυτά είναι τα δύο πρόσωπα για τα οποία δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών, όσων αφορά στις έρευνες που είναι σε εξέλιξη  για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Πρόκειται για το δεύτερο μηχανάκι που αποκάλυψε πρόσφατα το Real.gr, το οποίο ακολουθεί πέντε λεπτά μετά τους εκτελεστές του δημοσιογράφου, την ώρα που αυτοί κατευθύνονται προς το σημείο της εκτέλεσης και αφού έχουν ειδοποιηθεί πως ο Γιώργος Καραϊβάζ έχει φτάσει κοντά στο σπίτι του και ψάχνει σημείο στάθμευσης.

Οι αστυνομικοί δίνουν ιδιαίτερη σημασία σε αυτό το βίντεο, το οποίο προσπαθούν να αναλύσουν καθώς εκτιμούν πως ίσως ο οδηγός είναι γυναίκα λόγω της σωματοδομής. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που στο θολό «κάδρο» της Greek Mafia υπάρχει ώσμωση από άρωμα γυναίκας.

Οι αναβάτες του δεύτερου δίκυκλου που ακολουθούν την ίδια παράνομη διαδρομή – αντίθετα το δρόμο – με τους εκτελεστές του δημοσιογράφου, ίσως να είναι και η ομάδα που παρακολουθούσε τον συνάδελφο, από τη δουλειά του μέχρι και το σπίτι του, ενώ παράλληλα είναι δυνατόν να έπαιζαν το ρόλο, της ομάδας υποστήριξης. Δηλαδή εάν κάτι δεν πήγαινε καλά στην επιχείρηση εξοντώσης του γνωστού δημοσιογράφου, να πάρουν μέρος σε επίπεδο απεμπλοκής των δολοφόνων του Καραϊβάζ.

Παράλληλα η κίνηση του οδηγού, ή της οδηγού του δίκυκλου να κοιτάξει επίμονα προς τις κάμερες του συγκεκριμένου κτιρίου, δείχνει αν μη τι άλλο, την προσοχή που έδιναν στα σημεία που υπάρχουν κάμερες οι δυο αναβάτες. Άλλωστε ένας απλός πολίτης δεν έχει κανένα λόγο να κοιτά τα κτίρια με κάμερες.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών δίνουν μεγάλη βαρύτητα σε αυτό το βίντεο, καθώς όπως διαφαίνεται οι αναβάτες έχουν ανοιχτά τα κράνη τους, φορώντας όμως χειρουργικές μάσκες. Ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ διαθέτει ιδιαιτέρως εξελιγμένα εργαστήρια και είναι δυνατόν από την εργαστηριακή επεξεργασία του βίντεο να βγουν πολλά.

Άρωμα γυναίκας

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη είναι οι εργαστηριακές αναλύσεις και στο βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, από κάμερα στην οδό Αγίου Δημητρίου, όπου διαφαίνεται μια γυναίκα σε απόσταση μεγαλύτερη των 10 μέτρων, από εκεί που έχουν σταματήσει πρόσκαιρα οι δυο εκτελεστές του δημοσιογράφου, να μιλά συνεχώς στο κινητό της.

Οι αστυνομικοί ακόμα ψάχνουν μέσω του συγκεκριμένου υλικού, εάν η γυναίκα με τα κοντά σκούρα μαλλιά, ίσως σκούφο και τα μαύρα μεγάλα γυαλιά ηλίου, έχει σχέση με την υπόθεση ή απλά περνούσε τυχαία από το σημείο.

Βέβαια η συγκεκριμένη γυναίκα ουδεμία σχέση έχει με την γυναίκα υπάλληλο του Δήμου, που ήταν μαζί με συνεργείο στο σημείο της δολοφονίας και ήδη έχει δώσει κατάθεση στην Ασφάλεια.

Αντιθέτως η γυναίκα που ενδιαφέρει την Ασφάλεια δεν έχει καμία παρουσία στο σημείο της δολοφονίας. Αντιθέτως βρίσκεται στο κάτω παράλληλο δρόμο με την οδό Άννινου, στη συμβολή με την οδό Μουλοπούλου, όπου διεπράχθη η δολοφονία του δημοσιογράφου.

Ίσως πρόκειται για τη γυναίκα που δίνει το σήμα στους δολοφόνους από την οδό Αγ. Δημητρίου, να ξεκινήσουν την πορεία για την εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ. Ενδεχομένως να είναι και η γυναίκα που οδηγεί το δεύτερο σκούτερ ως ομάδα υποστήριξης.

Αυτά είναι τα ερωτηματικά τα οποία τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ είναι δυνατόν να δώσουν απαντήσεις και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.