Quantcast

Αφρικανική σκόνη: Απόκοσμο σκηνικό πάνω από την Αττική - ΕΙΚΟΝΕΣ

Η αφρικανική σκόνη έχει καλύψει όλη την έκταση της Αττικής.

Το πέπλο αφρικανικής σκόνης που «πνίγει» τον αττικό ουρανό δημιουργεί ένα απόκοσμο σκηνικό. Αυτό που είχε ήδη δημιουργηθεί στη νότια Ελλάδα μεταφέρθηκε και βόρεια

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και αύριο θα είναι μεγάλες οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στη χώρα μας, ιδιαίτερα για την κεντρική, δυτική και νότια χώρα, και στη συνέχεια το φαινόμενο θα περιοριστεί προς τα ανατολικά και νότια τμήματα, καθώς ο άνεμος θα γυρίσει από νότιος σε δυτικός και βορειοδυτικός.

Η συννεφιά θα επικρατήσει σήμερα στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα και ιδιαίτερα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα συναντήσουμε λασποβροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί σε Αιγαίο και Ιόνιο και θα προσεγγίσουν μέχρι και τα 9 μποφόρ. Στους 26-28 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές με εξαίρεση τα βορειοδυτικά όπου δεν θα ξεπεράσει ο υδράργυρος τους 21 βαθμούς. Στη βόρεια Κρήτη με τη βοήθεια του «καταβάτη» νοτιά θα εκτοξεύσει τον υδράργυρο κοντά στους 33-35 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε φωτογραφίες:

Δείτε live την εξέλιξη του φαινομένου:

Νωρίτερα η αφρικανική σκόνη έχει «σκεπάσει» για τα καλά την Καλαμάτα, δημιουργώντας επίσης ένα απόκοσμο σκηνικό. Σύμφωνα με εικόνες από το messinialive.gr, ο ουρανός έχει γίνει κατακίτρινος, ενώ οι κάτοικοι της Καλαμάτας δυσκολεύονται να αναπνεύσουν καθώς η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλότερη από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Ίδιο σκηνικό και στην Πάτρα... Η θερμοκρασία το μεσημέρι της Τρίτης (23/4) είχε «σκαρφαλώσει» στους 30 βαθμούς Κελσίου, όπου σε συνδυασμό με τον ισχυρό θερμό άνεμο που φυσούσε αλλά και την αφρικανική σκόνη, συνέθεταν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα και δημιουργώντας απόκοσμες εικόνες.