Quantcast

Βαρύ πένθος για τον κυβερνήτη του Phantom - Συντετριμμένοι οι γονείς του

Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί το χωριό Γρανίτης στη Δράμα, η ιδιαίτερη πατρίδα του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, που βρήκε τραγικό θάνατο μετά την πτώση του αεροσκάφους F-4 Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Ανδραβίδα, την περασμένη Δευτέρα.

Στις 12:00 είναι προγραμματισμένη η εξόδιος ακολουθία για την ανάπαυση της ψυχή του ήρωα πιλότου και στη συνέχεια η ταφή.

Συντετριμμένοι ήταν οι γονείς και τα αδέρφια του. Η μητέρα του πιλότου φώναξε κατά την είσοδό της στον ναό: “Στάθη μου”. Υποβασταζόμενη έφτασε και η αρραβωνιαστικιά του Στάθη, κρατώντας μία κοινή τους φωτογραφία σφιχτά στην αγκαλιά της.

Στην τελετή θα δοθούν 1.000 τριαντάφυλλα και 1.000 κουφέτα, καθώς η Μαρία και ο Στάθης ετοιμάζονταν να παντρευτούν.

Στην εξόδιο ακολουθία του σμηναγού  (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, στον Γρανίτη Δράμας θα παραβρεθούν σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενη από τον τομεάρχη Άμυνας, Θοδωρή Δρίτσα, τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Χρήστο Χριστοδούλου και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Θεόφιλο Ξανθόπουλο.

Ήδη από πολύ νωρίς της Παρασκευής, έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την τελετή, ενώ έχουν φτάσει στεφάνια για τον ήρωα πιλότο από τους γονείς, τον αδερφό και τη γιαγιά του, τον Α.Σ. Άρης που ήταν και η αγαπημένη του ομάδα, από πολιτικούς, συγγενείς και φίλους αλλά και από την οικογένεια του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδόρου, πιλότου του μοιραίου Mirage 2000-5, που βρήκε τραγικό θάνατο μετά την συνετρίβη του αεροσκάφους το 2018, ύστερα από προσπάθεια προσγείωσης.

Οι σημαίες στο χωριό του Ευστάθιου Τσιτλακίδη, ήδη από χθες, κυματίζουν μεσίστιες.

Στην κηδεία του ήρωα πιλότου θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακκελαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η κηδεία του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα έγινε την Πέμπτη σε βαρύ κλίμα, στο χωριό του, το Πικέρνι Μαντινείας.

Δείτε φωτογραφίες από thestival.gr και makthes.gr:

kideia-tsitlakidi-granitis-dramas1.jpg

kideia-tsitlakidi-granitis-dramas3.jpg

 

kideia-tsitlakidi-granitis-dramas7.jpg

kideia-tsitlakidi-granitis-dramas6.jpg