Quantcast

Βαρυμπόμπη: Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις - Στη μάχη της κατάσβεσης ισχυρές εναέριες δυνάμεις - Φωτογραφίες & βίντεο

 Με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν και ισχυρές εναέριες δυνάμεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει πλέον πουθενά ενιαίο μέτωπο, αλλά διάφορες διάσπαρτες εστίες που αντιμετωπίζονται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες σπαραμένουν, στο σύνολό τους, και επιχειρούν στην περιοχή. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, από το πρωί πετάει με το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πάνω από την καμένη περιοχή της Πάρνηθας, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας παρακουλουθούσε τις εξελίξεις σπό το Κέντρο Επιχειρήσεων.

Λόγω της δύσκολης κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα από τις μεγάλες πυγκαγιές, τόσο στην Αττική όσο και στις άλλες περιοχές, τη νύχτα υποβλήθηκε αίτημα για βοήθεια στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και ανταποκρίθηκε άμεσα η Κύπρος, η οποία στέλνει 20 πυροσβέστες για την πυρκαγια της Βαρυμπόμπης και 2 αεροσκάφη στη Ρόδο.

Κατά τη διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη, από χθες, δυνάμεις της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής επενέβησαν σε 371 περιπτώσεις για την απομάκρυνση κυρίως ηλικιωμένων, ατόμων με ειδικές ανάγκες και άλλων πολιτών που είχαν εγκλωβιστεί στις φλεγόμενες περιοχές και τη μεταφορά τους σε ασφαλή σημεία.

Η πυρκαγιά έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές σε πολλά σπίτια, κυρίως, στη Βαρυμπόμπη και τις Αδάμες και έχει μετατρέψει σε στάχτη ένα μεγάλο τμήμα του δάσους.

Λόγω του κινδύνου κατά τη διάρκεια της νύχτας, με νέο μήνυμα από το 112, εκκενώθηκε και μέρος του Κρυονερίου, στην οδό Ανοίξεως κοντά στο δάσος.

Στην πυρκαγιά, αυτήν την ώρα, επιχειρούν 520 πυροσβέστες και 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 150 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, πεζοπόρα τμήματα του στρατού, πολυάριθμες ομάδες εθελοντών με τη συνδρομή χωματουργικών μηχανημάτων και υδροφόρων ΟΤΑ, ενώ από αέρος επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα, εκ των οποίων 3 του στρατού.