Quantcast

Βασιλακόπουλος στον ΑΝΤ1: Λάθος μήνυμα ότι η Όμικρον έχει ελαφριά νόσηση - Βίντεο

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού ιδιαίτερα ενόψει της μετάλλαξης Όμικρον.

Ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε την ανάγκη για εμβολιασμό ενόψει της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων ώστε να αποφευχθούν οι βαριές νοσηλείες και η πίεση στο σύστημα υγείας. Σημείωσε επίσης πως οι πολίτες «με υπευθυνότητα πρέπει να ενστερνιστούν τα νέα μέτρα» ώστε αυτά να είναι αποτελεσματικά.

«Έχουμε καιρό μέχρι της κάμψη της πανδημίας. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτόν τον χρόνο, να κάνουμε το σωστο βήμα το οποίο είναι να εμβολιαστούμε ώστε η επιδημιολογική επιβάρυνση να είναι μικρή» ανέφερε ο κ. Βασιλακόπουλος και τόνισε οι πολίτες πρέπει να δουν υπέυθυνα τα μέτρα. «Είναι μια συμμετοχική διαδικασία, όλοι  με υπευθυνότητα να μειώσουμε τη μετάδοση καθώς οι ανεμβολίαστοι είναι πολλοί και είναι ευάλωτοι», είπε.

Στη συνέχεια ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε ότι «η μόνη διέξοδος είναι ο εμβολιασμός. Ο πλήρως εμβολιασμένος ακόμη και να νοσήσει, δε θα έχει βαριά νοσηλεία, θα έχει χαμηλότερο ιικό φορτίο στη μετάδοση σε άλλους και δε θα πιέσει το σύστημα υγείας».

Καταλήγοντας ο καθηγητής τόνισε ότι η «η μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να έχει τη μισή νοσηρότητα από τη Δέλτα αλλά τετραπλάσιο αριθμό κρουσμάτων. Δεν πρέπει να δώσουμε λάθος μήνυμα ότι έχει ελαφριά νόσηση γιατί αν κολλήσουμε όλοι θα έχουμε και πολλούς νεκρούς».

Δείτε όσα είπε ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1: