Quantcast

Βιασμός 24χρονης: Τα μεγάλα κενά στις καταθέσεις που «καίνε» τους εμπλεκόμενους - Τι θα συμβεί αν βρεθεί DNA δεύτερου άνδρα

Από τις καταθέσεις των ανδρών προκύπτουν κενά. Και ιδίως του διοργανωτή.

Σημαντικά κενά στην πολύκροτη υπόθεση του βιασμού της Γεωργίας Μπίκα προκύπτουν από τις καταθέσεις των ανδρών που φέρονται να εμπλέκονται στην καταγγελία της 24χρονης για τον ομαδικό βιασμό της την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη. 

Διαβάζοντας κανείς προσεκτικά τις καταθέσεις των τριών ατόμων, αλλά και εκείνες που προηγήθηκαν, όπως και τις δύο καταθέσεις της 24χρονης καταγγέλλουσας διαπιστώνει αντιφάσεις, μα κυρίως σημαντικά κενά τόσο χρονικά όσο και ουσιαστικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το Star, τα κενά ξεκινούν από την κατάθεση του Π.Μ., διοργανωτή των πάρτι - όχι του συγκεκριμένου- ο οποίος έδωσε κατάθεση ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στις 11 το βράδυ, όμως 14 ημέρες μετά ανεβάζει μια φωτογραφία, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς λέγοντας ότι τον είχαν ξυλοκοπήσει. 

Τα κενά που προκύπτουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι τα εξής: 

- Aν τον είχαν ξυλοκοπήσει γιατί δεν το είπε στην Αστυνομία; 

- O φερόμενος ξυλοδαρμός έγινε πριν ή μετά την κατάθεση στην Aστυνομία; 

- Γιατί δεν αποκαλύπτει τις επικοινωνίες με την κοπέλα το επόμενο πρωί; 

- Γιατί δεν αποκαλύπτει τη συνομιλία με τον κατηγορούμενο; 

Η συμπεριφορά του κατηγορούμενου την επόμενη ημέρα 

Παράλληλα, ο κατηγορούμενος λέει ότι η κοπέλα ήθελε να κοιμηθεί μόνη της στο δωμάτιο, το 602, το δωμάτιό του. Φεύγει λοιπόν. Όταν επιστρέφει και δεν την βλέπει, δεν του κάνει εντύπωση; Δεν ανησυχεί; Έχει το τηλέφωνό της, όπως λέει, του το έχει δώσει ο Π.Μ. Γιατί δεν την παίρνει τηλέφωνο τουλάχιστον να δει που είναι; 

To κρίσιμο δίωρο 4:00-6:00 

Οι καταθέσεις σταματάνε στις 4.10, κατά τις ίδιες πληροφορίες. Γιατί κανείς όμως δεν λέει τίποτα για εκείνο το δίωρο; 

Τι θα συμβεί αν βρεθεί DNA δεύτερου άντρα

Καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη της ανακριτικής έρευνας αναμένεται να παίξει το πόρισμα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια που αναζητούν γενετικό υλικό.

Σύμφωνα με το Star, η κρίσιμη παράμετρος είναι το εάν θα καταφέρουν τα εγκληματολογικά εργαστήρια, να εντοπίσουν γενετικό υλικό (DNA) από περισσότερα του ενός ατόμου. 

Σε περίπτωση που βρεθεί γενετικό υλικό από τουλάχιστον δύο άνδρες, καταρρίπτεται αμέσως ο βασικός ισχυρισμός των υπόπτων, ότι δηλαδή με την κοπέλα είχε ερωτική επαφή μόνο ο ένας από αυτούς και μάλιστα αυτή η συνεύρεση, ήταν συναινετική. 

Καταρρίπτεται αυτόματα όλη η υπερασπιστική γραμμή και στρέφει την ανακριτική έρευνα προς την κατεύθυνση του ομαδικού βιασμού, δηλαδή κακούργημα που τιμωρείται ακόμη και με ισόβια.

Τότε θα έχει και πολύ μεγαλύτερη αξία εάν διαπιστωθεί και εργαστηριακά ότι στην 24χρονη δόθηκε κάποια ουσία που καταστέλλει τις αντιστάσεις. Θα ενισχύσει την εκτίμηση ότι η 24χρονη έγινε στόχος ομαδικού βιασμού και πιθανότατα βάσει οργανωμένου σχεδίου.

Όλα αυτά βέβαια μένει να αποδειχθούν και εργαστηριακά.