Quantcast

Βικτώρια Καρύδα: Ο δολοφόνος με κοίταζε και γελούσε

Η Βικτώρια Καρύδα μιλά στην «R» μετά την καταδίκη των δραστών που εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον σύζυγό της.

 «Ο δολοφόνος ήταν πάντα ψυχρός και αμετανόητος. Στις πρώτες συνεδριάσεις με κοίταζε και γελούσε. Πίστευε ότι θα καταφέρει να ξεγελάσει το δικαστήριο. Την τελευταία στιγμή επιστράτευσε ψευδομάρτυρα. Η μόνη προσπάθεια που έκανε, λοιπόν, ήταν να παραπλανήσει το δικαστήριο. Τελικά δεν τα κατάφερε. Ημουν βέβαιη ότι δεν θα τα κατάφερνε», δηλώνει στη Realnews η Βικτώρια Καρύδα, το μοντέλο και χήρα του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, που τον Οκτώβριο του 2018 δολοφονήθηκε από δύο άτομα έξω από το σπίτι του στη Βούλα.

Πριν από λίγες ημέρες η Β. Καρύδα με ανακούφιση άκουσε ότι οι δύο άνδρες από τη Βουλγαρία που κατηγορήθηκαν για τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή κρίθηκαν ένοχοι από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, το οποίο επέβαλε ομόφωνα την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον 32χρονο που φέρεται να κρατούσε το φονικό όπλο και ποινή 10 χρόνων φυλάκισης στον αδελφό του. Η ίδια από την πρώτη στιγμή δήλωνε βέβαιη ότι αυτοί οι δύο άνδρες είναι υπεύθυνοι για τη στυγερή δολοφονία του συζύγου της, παρά το γεγονός ότι ποτέ δεν το παραδέχθηκαν ενώπιον των δικαστών. Η χήρα του Γιάννη Μακρή σχολιάζει την απόφαση του δικαστηρίου και περιγράφει τις δύσκολες στιγμές που βίωσε στη δικαστική αίθουσα, αντικρίζοντας τους δολοφόνους του αγαπημένου της συζύγου. «Ο δολοφόνος του άνδρα μου την τελευταία στιγμή επιστράτευσε ψευδομάρτυρα. Η μόνη προσπάθεια που έκανε, λοιπόν, ήταν να παραπλανήσει το δικαστήριο. Τελικά δεν τα κατάφερε. Ημουν βέβαιη ότι δεν θα τα κατάφερνε», λέει στην «R» η Β. Καρύδα, που δεν μπορεί να κρύψει την ικανοποίησή της για την έκβαση της δίκης, ενώ συμπληρώνει: «Νιώθω δικαιωμένη από τη δικαστική απόφαση. Αισθάνομαι ότι μου έχει φύγει ένα τεράστιο βάρος».

Η χήρα του Γιάννη Μακρή, εμφανώς συγκινημένη, ξεκαθαρίζει ότι από την πρώτη στιγμή ζητούσε να βρεθούν οι άνθρωποι που στέρησαν τη ζωή από τον σύζυγό της. Σχεδόν δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του, βλέπει τους δολοφόνους του να τιμωρούνται για την αποτρόπαιη πράξη τους και να φυλακίζονται. «Εγώ δεν ζήτησα εκδίκηση. Το μόνο που ζήτησα ήταν δικαιοσύνη. Τελικά πιστεύω ότι αποδόθηκε», λέει η Β. Καρύδα, ενώ δεν ξεχνά να ευχαριστήσει όλους όσοι τη βοήθησαν στον «Γολγοθά» της.

«Ενα μεγάλο ευχαριστώ στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών και ειδικά στον προϊστάμενο, τον κ. Χασιώτη, για τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν για την εξιχνίαση του εγκλήματος, όπως και στους δικηγόρους μου, Χαράλαμπο Λυκούδη και Μαριάννα Λεωνιδάκη, για τη σπουδαία δουλειά που έκαναν. Και βέβαια ευχαριστώ και τους 7 δικαστές που ομόφωνα καταδίκασαν σε ισόβια τον δράστη», σημειώνει το μοντέλο. Αναπολώντας τις όμορφες στιγμές που έζησε με τον σύζυγό της, η Β. Καρύδα λέει ότι ο άνδρας της ήταν ένας χαρούμενος άνθρωπος και πως δεν φοβόταν κάτι. Μέχρι και σήμερα δεν έχει καταλάβει γιατί οι δύο άνδρες από τη Βουλγαρία τον σκότωσαν. «Ηταν χαρούμενος. Κυκλοφορούσε άνετα. Δεν φοβόμασταν τίποτα. Δεν ξέρω γιατί το έκαναν, πρέπει να μας απαντήσουν οι ίδιοι οι δολοφόνοι, αλλά δυστυχώς δεν μας λένε. Οταν γνώρισα τον άνδρα μου, δεν έψαξα το παρελθόν του. Εχω ακούσει όλα όσα έχουν ειπωθεί για εκείνον ότι έκανε τα προηγούμενα χρόνια στην Αυστραλία, αλλά πραγματικά δεν τα πιστεύω», δηλώνει η Β. Καρύδα και απαντά στο αν ο δολοφόνος του άνδρα της προσπάθησε με κάποιον τρόπο να την προσεγγίσει. «Δεν θέλω να έχω καμία σχέση με τον δολοφόνο του άνδρα μου. Τι έχουμε να πούμε;», λέει σε έντονο ύφος δίχως να μπορεί να κρύψει την οργή και την αγανάκτησή της.

Συμβόλαιο θανάτου

Δίκαιη χαρακτηρίζει τη δικαστική απόφαση ο δικηγόρος της Β. Καρύδα, X. Λυκούδης, κάνοντας μάλιστα λόγω για επιτυχία της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης. «Μετά από δώδεκα συνεδριάσεις, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών έκρινε ομόφωνα ενόχους τους δράστες αυτού του στυγερού εγκλήματος, που η καταγραφή του από την κάμερα συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα. Ηταν μια σοφή και δίκαιη απόφαση», αναφέρει ο κύριος Λυκούδης και προσθέτει: «Είναι η πρώτη φορά που συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν αλλοδαποί εκτελεστές που ήρθαν στην Ελλάδα για συμβόλαιο θανάτου. Πρόκειται αναμφισβήτητα για επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης». Αξίζει να σημειωθεί ότι άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα πίσω από το έγκλημα, καθώς οι δύο ένοχοι βουλγαρικής καταγωγής αρνούνται να μιλήσουν για το ποιος έδωσε την εντολή της δολοφονίας του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή.